De X16.1 ‘Cage’ is de vetste voetbalschoen voor op kunstgras

Het is een fenomeen waar veel voetballiefhebbers een hekel aan hebben: kunstgras. Toch blijft het aantal velden met dit ‘nepgras’ hard stijgen en heeft inmiddels bijna iedere (amateur)club wel een kunstgrasveld liggen, of dat nu voor wedstrijden of trainingen is. Misschien ging je daar tot nu toe altijd met je gewone voetbalschoenen op spelen, maar het is veel verstandiger om daar een paar kunstgras schoenen voor aan te schaffen. Niet alleen omdat je gewone kicksen er onder lijden, maar ook om vervelende blessures te vermijden.

Als je dan zo’n paar voetbalschoenen voor kunstgras aan gaat schaffen kun je maar beter meteen de vetste eruit kiezen toch? Dan kom je uit bij de adidas X 16.1 ‘Cage’, een variant op diezelfde X 16.1 voetbalschoen.

adidas X16.1 cage

Deze ‘Core Black’ kleuruitvoering is simpelweg gruwelijk. De zwarte basis met heel cool grijs accent geeft deze schoen een krachtig uiterlijk. De grote adidas branding op de buitenkant van de zool versterkt dat alleen maar. De zoolplaat is speciaal ontworpen voor explosiviteit op kunstgras, maar zeker ook voor het straatvoetbal. Je kunt er dus ook op het asfalt flink mee losgaan. De korte noppen zijn in grote getallen aanwezig en dat gaat ervoor zorgen dat jij toch altijd je grip op het veld behoudt.

adidas X16.1 cage

Het TechFit-compressiebovenwerk vormt zich perfect naar de voet wanneer je in deze comfortabele kicksen glijdt. Inlopen is dus niet eens nodig. Vooral door het ‘sokje’ is deze schoen ongelofelijk comfortabel. Er is bovendien nog een slijtvaste PU-laag aan toegevoegd, zodat de schoenen lekker lang mee gaan. Kunnen we ook nog minpunten benoemen? Nee, eigenlijk niet echt..

adidas X16.1 cage

Mocht je ook nog op zoek zijn naar een nieuw paar zaalvoetbalschoenen dan kun je gewoon bij de adidas X 16 blijven, want onderstaande ‘Solar Red’ X 16.1 Court is er een om in te lijsten. Inclusief dezelfde mate van comfort natuurlijk.

adidas X16.1 court

 Je kunt de adidas X16 ‘Cage’ en ‘Court’ hier bestellen vanaf €59,99.

Leestip: adidas lanceert het indrukwekkende ‘Speed of Light’ pack

Bron: SoccerBible