4 manieren om te dealen met een aansteller als Neymar

Aanstellerig gedrag is iets wat al lange tijd gaande is in het voetbal, maar helaas lijkt het steeds erger te worden. In La Liga zijn ze er ongelofelijk goed in, maar Neymar spande afgelopen WK toch wel de kroon. Zijn gedrag leidde tot veel haat en da’s best begrijpelijk. Ook tegen Liverpool (2-1 winst PSG) lieten hij en zijn teamgenoten van PSG weer veel theater zien. Ook in het amateurvoetbal kom je zulke huilebalken tegen, maar hoe ga je met zo’n huilebalken om?

Geen half werk

Als je weet dat die aansteller er toch alles aan gaat doen om jou een kaart aan te naaien en doet alsof hij een dubbele beenbreuk heeft, dan kun je hem net zo goed een keer écht goed aanpakken. Geen doodschop of met de noppen vooruit, want dat keuren we nooit goed, maar gewoon een goeie tik (het liefst nadat je de bal gespeeld hebt) waardoor hij misschien gaat denken dat er met jou niet te sollen valt.

Bespeel de scheids

Over het algemeen is er in het amateurvoetbal nóg minder respect voor duikelaars en dat geldt ook voor de scheidsrechters. Speel daar een beetje op in door af en toe een ‘praatje’ met hem te maken en hem erop te wijzen dat jouw tegenstander telkens om niks gaat liggen. Als de scheids dat eenmaal doorheeft dan zal hij zich tegen die huilebalk keren. Vergeet ‘m dan niet de complimenten te geven. Werkt altijd.

Bloedzuigen

In plaats van dat hij jou uit de wedstrijd haalt met het aansmeren van kaarten moet je hem proberen uit de wedstrijd te halen. Niet met overtredingen, want dat levert kaarten op, maar juist door middel van bloedzuigerig gedrag. Bij stilstaande situaties op zijn teentjes staan, gebaartjes en praatjes gebruiken of een beetje knijpen. Maak ‘m maar gek.

Bonus: VAR

Helaas is er bij het amateurvoetbal geen VAR, maar wat ons betreft zouden ze in het profvoetbal de VAR ook mogen inschakelen bij extreem aanstellerig gedrag en toneelspel. Is het overduidelijk dat hij zich enorm aanstelt om een kaart aan te naaien? Laat de scheids er maar even op een schermpje naar kijken zodat hij een gele kaart kan trekken. Wordt het voetbal gegarandeerd beter van.

Als eerste puntje noemde we dat je hem gerust een flinke tik mag geven, maar dat is niet alleen het geval bij het dealen met een huilebalk. Dit zijn 5 momenten waarop je jouw tegenstander best een schop mag verkopen.