Nike presenteert het gruwelijke derde shirt van Chelsea FC

Nike is begonnen met het onthullen van de derde tenues voor dit seizoen en dat is iets waar we al eventjes naar uitkijken. Er is namelijk al het nodige gelekt, waaronder het derde shirt van Chelsea. Dat was toevallig ook het shirt waar we misschien wel het meeste naar uitkeken en het uiteindelijke resultaat heeft de verwachtingen meer dan waar gemaakt.

Chelsea FC derde shirt

Het is overduidelijk dat Nike de 90’s tour op gaat met de derde shirts en dat vinden wij helemaal geweldig. Het is tegelijkertijd ook een ode aan een mooie periode uit de clubgeschiedenis met een zwart design en oranje details, net als bij het uitshirt van 1994/96. Daar houden de verwijzingen naar de 90’s niet op hoor, want ook het classic Nike logo, het jacquard geweven materiaal van het shirt en de prachtige oldschool kraag zorgen voor de flinke dosis nostalgie.

Het oranje komt vooral terug in diezelfde kraag en bij de uiteindes van de mouwen. Zoals je in de foto’s al ziet is de zwarte basis van het shirt niet zomaar zwart. Er loopt namelijk een ‘CFC’ patroon in diagonale lijnen over het shirt. Het lettertype dat daarbij gebruikt wordt komt uit de matchday boekjes van de jaren ’90. Hoe vet is het ook dat de tekst ‘Chelsea FC’ in de kraag terug komt?!

De broekjes van het tenue zullen zwart zijn en oranje sokken maken het helemaal compleet. Dit is overigens het tenue wat in principe ontworpen is voor de uitwedstrijden in Europa. Aangezien Ajax bij Chelsea in de poule zit zullen de Londenaren dus waarschijnlijk in dit prachtige tenue in de Johan Cruijff Arena spelen.

Het nieuwe Chelsea FC derde tenue is nu hier te bestellen. In de komende weken zal Nike ook de rest van de derde shirts gaan droppen, dus hou deze site in de gaten.