Italië verrast met het ongekend mooie nieuwe derde shirt

Nationale teams krijgen normaal gesproken geen derde shirts, maar PUMA en Italië hebben het nu toch gedaan. Dan kun je denken dat het gewoon een manier is om wat extra centjes te verdienen, maar in dit geval willen we het daar niet eens over hebben. Dit shirt is namelijk een absolute parel en een verrijking voor het voetbal. Daarnaast is het al heel bijzonder aangezien het geen blauw shirt is, maar groen. Dat heeft te maken met de boodschap achter het shirt.

Derde shirt Italië x PUMA

Het shirt heeft toepasselijk de naam het ‘Renaissance Kit’ gekregen, vanwege de golf aan nieuw talent dat bij de Italiaanse selectie zit. Twaalf spelers van de huidige selectie is 25 jaar of jonger en het shirt kan dus gezien worden als de aankondiging van een nieuw tijdperk in het Italiaanse voetbal. Op het shirt is ook een patroon te zien dat geïnspireerd is door de stoffen en architectuur uit het Renaissance tijdperk. Een groen shirt werd overigens één keer eerder door het nationale team van Italië gedragen: in 1954 tijdens de 2-0 overwinning op Argentinië.

Het ‘eerste team’ van Italië gebruikte het dus maar één keer, maar sindsdien werd die kleur de standaard voor de Italiaanse jeugdteams tijdens hun thuiswedstrijden. Het iconische Azzurri blauw bleef exclusief voor het échte nationale team en werd op die manier ook gebruikt als motivatie voor jeugdspelers om het te verdienen om dat blauwe shirt te dragen.

Het nieuwe derde shirt zal gedragen worden tijdens de EK kwalificatie wedstrijd van Italië tegen Griekenland (12 oktober). Winst is daarbij genoeg om zich nu al te plaatsen voor het toernooi. Dat moet wel lukken in zo’n prachtig shirt.

Het nieuwe derde shirt van Italië is hier te bestellen.