Deze 6 typen chauffeurs herken je bij elke uitwedstrijd

Thuiswedstrijden zijn mooi, maar de charme van een uitwedstrijd is onnavolgbaar. Niets is beter dan de vrijheid die je voelt wanneer je met teamgenoten op pad bent. Je moet wel altijd even uitkijken bij wie je in de auto stapt, want de chauffeur bepaalt hoe leuk/vervelend dat ritje naar het sportpark van de tegenstander wordt. Wij ontdekten de volgende zes typen chauffeurs die ook jij  waarschijnlijk in je team hebt.

De Max Verstappen – Deze jongen probeert elke uitwedstrijd zijn persoonlijk record te verbreken. Hij snijdt bochten af, gaat laat in de remmen en schakelt pas bij 5000 toeren. Hopelijk heb je geen kater, want dan kon dit wel eens een vervelend ritje worden.

Focused #BritishGP #qualifying

Een foto die is geplaatst door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

De snel afgeleide chauffeur – Minstens net zo gevaarlijk als de ‘Max Verstappen’. Wanneer hij een mooie meid spot kan hij zijn ogen niet meer op de weg houden. Niet alleen vrouwelijk schoon leidt hem af, ook whatsappt hij er graag op los achter het stuur.

De Pietlut– Nog voordat je instapt krijgt iedereen van hem de waarschuwing dat er absoluut niet geknoeid mag worden in zijn auto. Schattig, zo zuinig als hij op zijn auto is.

De DJ – Deze teamgenoot wil jullie alvast in de stemming brengen met zijn rijdende discotheek. Hij draait de volumeknop altijd helemaal open. Hartstikke gezellig, maar neem wel oordoppen mee.

De Brokkenpiloot – Hij doet het echt niet expres hoor, maar zijn gevoel voor ruimte is niet helemaal als bij de rest. Resultaat: hij zit regelmatig tegen een paaltje of andere auto aan.

De Bourgondiër – Bij hem willen we allemaal in de auto zitten. Hij haalt het maximale uit een ‘dagje’ met zijn teamgenoten en upgradet deze graag met een bezoekje aan de McDrive of een gezellig terras.

Wat voor je chauffeur je ook bent, met een auto’tje onder je kont en een stel teamgenoten op de achterbank kan het leven niet meer stuk. Duur hoeft dat gelukkig niet te zijn. In de leeftijdscategorie 18-29 geeft men (volgens onderzoeksbureau Kien) gemiddeld slechts 500-1000 euro aan een auto uit. Op Marktplaats vind je het gehele Nationaal Auto Onderzoek en zie je heel makkelijk welke merken en modellen onder jongeren het meest populair zijn. Veel rijplezier alvast.

nationaaal-auto-onderzoek