Deze bizarre bedragen betalen Premier League fans per thuisgoal

Ondanks het feit dat de Premier League clubs al stinkend rijk zijn door televisiegelden en sponsorinkomsten, betalen de fans in Engeland zich scheel aan seizoenskaarten. Dan heerst natuurlijk de vraag of je waar voor je geld krijgt als je zoveel betaalt. Van de ene kant wel, omdat je een heleboel grote clubs in levende lijven aan het werk ziet. Van de andere kant betaal je om goed spel en goals te zien. De BBC zocht uit hoeveel de fans eigenlijk hebben betaald voor elke goal die hun club vorig seizoen in thuiswedstrijden maakte.

Leicester City goal

De fans van City kwamen er het beste vanaf, want ondanks de teleurstellende vierde plek betaalden de fans slechts 6,36 pond per thuisgoal. Dat zegt iets over het aantal doelpunten dat ze maakte, maar zeker ook iets over de relatief lage seizoenskaartprijzen. De fans van kampioen Leicester City betaalden 10,43 pond per goal, maar dat was het natuurlijk dubbel en dwars waard. Helemaal onderaan staan de fans van Arsenal die het belachelijke bedrag van 32,71 pond (een kleine €40) per thuisgoal betaalden. Bizar. Hieronder vind je het totale overzicht.

De goedkoopste seizoenskaart voor volwassen City-fans kost ongeveer €350, terwijl de goedkoopste seizoenskaart voor volwassen fans van Arsenal ongeveer €1200 kost. En dat zonder het winnen van échte prijzen. Arme Arsenal-fans.

Leestip: Dit zijn de 20 meest verkochte voetbalshirts van de Premier League

Bron: The Sportbible