Deze 5 voetballers zouden perfect zijn voor een rol in Game of Thrones

Vorige week werd bekend dat niemand minder dan MMA koning Conor McGregor in het volgende seizoen van de hitserie Game of Thrones zal verschijnen. Als groot fans van de show zijn we erg benieuwd hoe hij dat gaat invullen, maar het zette ons ook aan het denken. Welke voetballers zouden ook in the Seven Kingdoms kunnen overleven? Zou Khaleesi voor een voetballer kunnen vallen? Om spoilers te voorkomen gaan we niet te diep in op het verhaal van de serie, maar meer in op de karakters van de voetballers die geschikt zouden zijn voor een rol in Game of Thrones.

Zlatan Ibrahimovic

Alleen al door de Khal Drogo-achtige looks is Zlatan uitermate geschikt voor een rol, maar zeker ook vanwege zijn karakter. Iemand met zo’n ego en vechtskills zou 100% zeker voor the Iron Throne gaan en het zou hem misschien nog lukken ook. Stel je eens voor: een epische battle met The Mountain die het lot van de Zeven Koninkrijken zou bepalen.

Cristiano Ronaldo

We zien de Portugese superster al helemaal zitten op een troon in het Zuidelijke zonovergoten Dorne. Met het talent dat hij in voetbal heeft zou hij toch ook wel met zwaarden overweg moeten kunnen. Fysiek gezien zit het in ieder geval wel snor.

Pepe

Ieder leger heeft een medogenloze slachter nodig en wie is daar nou meer geschikt voor dan Pepe? Hij zou overigens ook prima als beul kunnen spelen, want van aanvallers een kopje kleiner maken is hij absoluut niet vies.

ned

Steven Gerrard

Elke koning en elk koninkrijk heeft trouwe mensen nodig. Steven Gerrard zou die rol perfect kunnen invullen à la Ned Stark. Let op, kleine spoiler aanstaande: Vol trots en integriteit je koninkrijk verdedigen om vervolgens na een uitglijder afgemaakt te worden. Het lijkt wel alsof een rol als deze op Stevie G’s lijf geschreven is.

Louis van Gaal

Het type tactisch meesterbrein/dictator die geen tegenspraak duldt en daarom perfect zou zijn voor een koninklijke rol in Game of Thrones. Met epische toespraken zou hij zijn legers de aanval in leiden en tegenstanders de kop indrukken. Je kunt beter geen commentaar op Louis hebben, want dan wordt je doorverwezen naar Pepe.

Leestip: De 10 beste Game of Thrones lookalikes in het voetbal