Zo ziet Cristiano Ronaldo’s dieet eruit om op en top fit te blijven

Cristiano Ronaldo mag dan wel 34 zijn, maar er zijn nog steeds geen tekenen dat hij veel minder wordt. Ook lichamelijk is het nog allemaal top. Behalve fitness is voeding daar een essentieel onderdeel van en gelukkig hebben we nu een kijkje gekregen in het strikte dieet van de Portugese held.

Een gezond dieet is iets wat Ronaldo sowieso ziet als één van de factoren achter zijn succes, zijn lichaam en het feit dat hij bijna nooit blessures heeft. Hij zal bijvoorbeeld ook wel de calorieën bijhouden, maar aangezien hij zoveel beweegt hoeft hij zich waarschijnlijk niet in te houden tijdens het eten. Zo eet hij tot wel zes kleine maaltijden per dag. Hieronder check je wat hij voor ontbijt, lunch en diner eet.

Het dieet van Ronaldo

Ontbijt is misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag en atleten als Ronaldo zorgen ervoor dat ze genoeg eten zodat ze de energie hebben om het tot de lunch te halen. Een typisch ontbijt is bijvoorbeeld een selectie van ham en kaas, croissants, toast met avocado, yoghurt en wat fruit. Hij spoelt het weg met versgeperst sap en koffie.

The feeling of waking up like this @pestanacr7

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

Met de lunch staat er meestal een visgerecht op het menu. Zijn favoriete gerecht schijnt ‘Bacalhau a Braz’ te zijn, wat een bord is met kabeljauw, ui, aardappel en roerei. Volgens de Portugese chef van het nationale team eet Ronaldo ook graag zwaardvis en zeebaars.

My food!!!!!!!!!?

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

Tegenover FourFourTwo vertelde Ronaldo dat proteïne de sleutel is in zijn dieet en voegde daar het volgende aan toe: ‘Ik ontwijk dingen die slecht voor me zijn zoals alcohol, suikerhoudende frisdranken en bewerkte voedingsmiddelen. Ik focus me alleen op het eten van simpel en onbewerkt voedsel zoals vers fruit en groenten, volkoren en magere eiwitten.’

I was missing my home food!!

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

Voor diner eet hij behalve vis ook graag een steak met een salade on the side of wat tonijn met ei, tomaat en salade. Snackt hij dan nooit of hoe zit dat? Natuurlijk wel, dat doet ieder mens. Maar wij denken dat er heel weinig mensen zullen zijn die hetzelfde snacken als Ronaldo. Hij legt namelijk gewoon wat sardientjes op zijn brood en that’s it.  Niet echt iets waar wij gek van zijn.

Do you want some???

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

Om er echt achter te komen hoe fit Ronaldo momenteel nog is moeten we even naar de cijfers achter de lichamelijke conditie van hem kijken. En die zijn ronduit indrukwekkend, want daaruit blijkt dat hij het lichaam heeft van een 23-jarige.

Bron: Dream Team FC