‘Diego Maradona’ docu brengt het intense leven van een legende in beeld (trailer)

Diego Maradona is een naam die eigenlijk altijd wel valt als het over de beste voetballers ooit gaat. Zelf hebben wij hem niet meegemaakt als voetballer, maar als je wat beelden terugkijkt dan is het overduidelijk dat de Argentijn één van de beste ooit was. Tegelijkertijd was hij ook één van de grootste gekken ooit, mede door zijn status als wereldberoemde voetballer. De perfecte ingrediënten voor een interessante docu dus en die komt er binnenkort aan.

Diego Maradona docu

De productie van de docu is sowieso in goede handen, want de director is niemand minder dan Asif Kapadia. Zegt dat je niets? Deze man maakte ook de award winnende docu’s Senna en Amy (Winehouse). De docu over Maradona richt zich voornamelijk op zijn periode in Italië bij Napoli. Op 5 juli 1984 arriveerde de superster in Napels voor een recordbedrag en in de zeven jaar die volgde brak de hel uit.

De beste voetballer van dat moment en de meest corrupte stad van Europa waren een perfecte match voor elkaar. Hij kon doen en laten wat hij wilde (mede dankzij de maffia), zolang hij op het veld maar presteerde. Dat ging goed totdat de magie rondom de persoon én speler Maradona langzaam verdween. Zo werd hij een gevangene van de stad. De intense trailer belooft een zeer indrukwekkende docu.

De documentaire is gemaakt aan de hand van 500 uur aan nog nooit eerder gezien beeldmateriaal uit het persoonlijke archief van Maradona. De Argentijnse legende support de docu dan ook volledig. Op 14 juni wordt ‘ie gelanceerd. Wij kunnen niet wachten.