De Diesel clubkostuums van AC Milan zijn de meest stijlvolle dit jaar

De tenues van AC Milan horen dit jaar sowieso al bij de vetste van allemaal en ook buiten het veld lopen de Rossoneri er gruwelijk stijlvol bij. De nieuwe clubkostuums zijn ontworpen door het Italiaanse Diesel en dat heeft geresulteerd in een nogal anders clubkostuum dan bij de meeste clubs.

AC Milan clubkostuums

Waar de meeste clubs in een strak formeel pak rondlopen, hebben ze bij Diesel voor een wat informeler kostuum gekozen. Onder het jasje is namelijk een overhemd met rits te vinden en in plaats van een pantalon lopen de heren rond in een zwarte jeans. Hoogtepunt van het kostuum is echter het jasje, vooral door de keuze om het iconische rood en zwart in een ‘camo-stijl’ terug te laten komen.

Van het volledige zwarte uniform van vorig seizoen zijn we dit seizoen overgestapt naar een hybride dimensie, die verschilt in vorm, design en kleur. Het ontwerp is eigenlijk een combinatie van drie aspecten: Herbert Kilpin’s quote “Red as fire”, de Rossoneri Devil (wat vroeger onderdeel was van het clublogo en als bijnaam voor de club gold) en de militaire achtergrond van Diesel. Deze drie aspecten samen hebben geleid tot het nieuwe camo-ontwerp, genaamd CAMO-FIRE. Een elegant, maar informeel uniform.

Het ontwerpen van een stijlvol kostuum kun je sowieso wel aan Italianen overlaten, want ook Manchester City wordt gekleed door een Italiaans merk: DSquared2. Dit waren de kostuums van Guardiola en de zijne afgelopen seizoen.

Bron: AC Milan