De digitale impact die Ronaldo heeft gehad op de socials van Juve

Een kleine maand geleden maakte Cristiano Ronaldo de zeer onverwachte stap van Real Madrid naar Juventus. De complete voetbalwereld stond op zijn kop. Madrilenen bleven verbouwereerd achter, terwijl die Juve-fans hun geluk niet op konden. Hoewel Ronaldo nog geen officiële wedstrijd voor De Oude Dame heeft gespeeld is de impact van de Portugees nu al historisch te noemen.

Niet alleen lopen de Cristiano 7 Juventus shirts heel lekker, ook op de sociale media zijn het hoogtij dagen voor Juve. Hieronder zie je een grafiek met het gecombineerde bereik van de club op Youtube, Facebook, Instagram en Twitter. In Juli zie je een absolute explosie in populariteit van de Italiaanse landskampioen.

Bron: RESULT Sports

De grafiek geeft aan hoeveel volgers Juventus er per maand bij krijgt (alle sociale media bij elkaar opgeteld). In de laatste 2 jaar was dat gemiddeld zo’n 450.000 per maand. In mei 2017 zagen we al een behoorlijke piek (2.854.999 extra volgers) en dat had natuurlijk te maken met de CL-finale tegen Real Madrid. Toch staat dit in het niet bij de komst van Ronaldo. In een maand tijd heeft de club er maar liefst 6,2 miljoen volgers bij gekregen!

Op de bekendste sociale media zijn de groeicijfers van Juventus als volgt:

  • Instagram: +3.530.405
  • Facebook: +1.710.939
  • Youtube: +520.567
  • Twitter: +344.281

Ronaldo schrijft Instagram-historie

Ronaldo = groeicijfers. Die conclusie mag je gerust trekken. De invloed die deze man heeft is ongekend. Dat blijkt overigens ook wel uit de instagram-post waarmee hij bekend maakte naar Juventus te verkassen. Onderstaande foto met “Forza Juve” als bijschrift is de 5e meest gewaardeerde post op Instagram aller tijden. In twee dagen tijd had deze foto maar liefst 11,4 likes verzameld. Op het moment van schrijven staat de foto op 12,1 miljoen likes. De 4e meest gewaardeerde post aller tijden is overigens ook van Ronaldo, bij de geboorte van zijn dochter.