5 dingen waarvan je trainer hoopt dat jij ze deze zomer niet uitspookt

Het is zomerstop en dat betekent dat de trainer een tijdje geen grip op zijn spelers heeft. Voor hem is het dus maar de vraag hoe zijn spelers, na een wilde zomer, aan de voorbereiding verschijnen. Natuurlijk begrijpt hij dat jullie plezier willen maken, maar van de volgende 5 dingen hoopt hij dat jij ze deze zomer niet zult doen.

Kiloknaller

De supermarkten liggen nu vol met bbq-vlees en immense bakken kiloknallers. Dit in combinatie met het heerlijke weer is voldoende reden om elke avond een flinke bbq te organiseren. Elke avond 3 kilo aan hamburgers, worsten en speklappen naar binnen werken is niet goed voor je lijn. De trainer ziet je al aan komen waggelen.

Zuiptoernooien

In de zomerstop bulkt het van voetbaltoernooien die eigenlijk maar één doel hebben: zuipen. Leuk en aardig, maar na een kratje pils in de kraag wordt het af en toe gevaarlijk lomp. Knie-hoge tackles of totale onkunde zorgen regelmatig voor lelijke blessures waardoor je mogelijk een paar maanden buitenspel staat.

Dramatische vakantieplanning

‘Trainer! De eerste twee weken van de voorbereiding ben ik er gewoon bij, maar daarna ga ik twee weken met vrienden richting Ibiza’. Oftewel, al de conditie de je hebt opgebouwd ga je in een twee weken weer helemaal afbreken. En je mist ook een paar bekerwedstrijden. Hier worden coaches echt chagrijnig door.

Sloffen sigaretten

Nu iedereen op vakantie gaat is de verleiding groot ze te vragen een slof goedkope sigaretten voor je mee te nemen. Goed voor je portemonnee, maar slecht voor je longen. Zeker wanneer je ze er in een weekje tijd doorheen werkt.

Niets uitvoeren

Dit vind je trainer misschien nog wel het ergste. Voor menig voetballer is het hardlopen een afschuwelijk saaie bezigheid, dus doen ze de gehele zomer liever niks. En dat gaat opvallen tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen.

Heb jij je al schuldig gemaakt aan één van bovenstaande punten? Zo niet, dan ben je vermoedelijk het lievelingetje van het trainer. Aan de hand van deze punten kom je erachter of dat werkelijk het geval is.