Dit is de bijzondere aanvoerdersband van Francesco Totti

Het nieuwe Serie A seizoen is inmiddels twee wedstrijden onderweg en dat betekent ook dat Totti alweer bezig is aan zijn 25e, en tevens laatste, seizoen als speler voor AS Roma. Vijfentwintig. Een kwart eeuw trouw aan één club. Natuurlijk heeft hij afgelopen seizoen nog een contractverlenging verdiend, want als je zo’n legende bent moet je volgens ons gewoon krijgen wat je wilt. Roma’s nummer 10 weet echter dat dit zijn laatste seizoen is en heeft daarom een bijzondere aanvoerdersband laten maken.

De band staat vol met alle seizoenen wanneer hij het AS Roma shirt droeg, van het seizoen 1992-1993 tot het huidige seizoen 2016-2017. De seizoenen waarin hij met Roma een prijs won, zowel internationaal als nationaal, hebben een zilveren of gouden kleur gekregen. Een toepasselijke band voor deze enorme held.

totti-captain-arnband (3)

Voor de mensen die zich afvragen waarom hij die wedstrijd met alleen ‘Francesco’ #10 speelde in plaats van het gebruikelijke ‘Totti’: dit had alles te maken met het bezoek aan Paus Franciscus, wat behoorlijk op de voornaam van de Romeinse legende lijkt. Nog een leuk feitje: Totti is de enige speler ooit die in alle FIFA games zit tot nu toe. Om nog maar eens duidelijk te maken dat hij deze band meer dan verdiend.

Leestip: Dit zijn de 7 typen spelers die je in elk team zult herkennen

Bron: Footy Headlines