Dit is de bizarre Nike Mercurial x EA Sports

Whuuut? Dit is op zijn minst een bizarre samenwerking te noemen. Twee pioniers in het voetbal hebben samengewerkt aan een Nike Mercurial Superfly die alle boekjes te buiten gaat. Zelden zag een voetbalschoen er zo extreem uit als deze, en juist daarom vinden we ‘m vet! Een ode aan de grootste voetbalgame ter wereld die er al sinds 1994 is en dagelijks meer dan 3 miljoen spelers op het virtuele veld heeft staan.

Op deze manier zet Nike dus wat extra kracht bij de lancering van de nieuwe game op 29 september. Hoogtepunten van de Mercurial EA Sports zijn natuurlijk de 16-bit graphics op de binnenkant van de schoen.

Nike Mercurial EA Sports

Nike Mercurial EA Sports

Het design van de schoen is een weerspiegeling van de technologische ontwikkeling die de FIFA game heeft gemaakt sinds ’94. Van 16-bit graphics naar HD kwaliteit op de buitenkant van de voet. Het EA Sports logo is te vinden op de inlegzool, veters en hak. Er is een speciaal Mercurial logo ontworpen voor deze schoen, de bijbehorende schoenendoos en tasje. Net als de upper heeft dit logo hetzelfde 16-bit naar HD effect gekregen. Een gouden draad door de veters en een parelmoer zoolplaat maken van deze schoen één bonte kermis. Maar wel zo’n kermis waar je het hele jaar naar uitkijkt.

852512_804_f_original

852512_804_b_original

Van deze limited edition Mercurial EA Sports worden er slechts 1500 paren verkocht. Extreem is ie zeker, maar van zo’n unieke samenwerking houden wij wel. Daarnaast kan dit zomaar het missende deel van jouw mancave zijn, want hoe vet is het om ze langs je PS4 of Xbox te stallen en wat potjes FIFA te spelen. Ze zijn vanaf 26 september verkrijgbaar via de Nike Football App & Nike.com.

mercurial_x_ea_sports_original

Leestip: N.O. Classic – Nike Total 90 Air Zoom III (2004)