Dit is het prachtige nieuwe stadion van Olympique Lyon

Het stadion Ajax tegenstander Lyon is een tijdje geleden flink onderhanden genomen en het resultaat is prachtig. Het nieuwe thuis van de Franse topclub is nu compleet en opende op 9 januari hun deuren. Een aanwinst voor de Ligue 1 en een schitterende bestemming voor Ajax fans die hun club uit willen steunen. Dit feest voor het oog heeft plek voor 59.000 toeschouwers. Dit is het nieuwe Parc Olympique Lyonnais.

Nieuw stadion OL 5

Nieuw stadion OL

Geografisch gezien is het stadion 10 kilometer van het centrum van Lyon gelegen en het is een onderdeel van een gigantisch complex ter grote van 50 hectare. Naast dit enorme stadion vind je op dit complex een nieuw trainingscomplex, hotels en kantoorruimtes. De verhuizing betekent wel dat ze afscheid nemen van het iconische Stade de Gerland, het stadion waar ze sinds 1950 hun thuiswedstrijden speelde. Een stadion dat de host is geweest voor Europese kampioenschappen, Wereld kampioenschappen én natuurlijk Ligue 1 en Champions League wedstrijden. Het nieuwe stadion krijgt in ieder geval al 6 wedstrijden toegewezen tijdens het aankomende EK.

Nieuw Stadion OL 4

Nieuw stadion OL 3

Een stadion dat tot de absolute top van Frankrijk behoort. Op sportief gebied hebben ze nog behoorlijk wat in te halen op de grootste concurrent en heerser van de Ligue 1 Paris Saint Germain. Wellicht kan dit stadion het zetje geven dat ze zo hard nodig hebben. Hieronder vind je nog een korte video van het Parc Olympique Lyonnais.

Ook Tottenham Hotspurs en Chelsea FC zijn bezig met plannen voor een nieuw stadion. Die zijn wellicht nóg mooier dan dit meesterlijke bouwwerk.