Dit wordt ’s werelds eerste volledig houten voetbalstadion

Ooit gehoord van de Forest Green Rovers? Waarschijnlijk niet. Toch wordt deze club, actief op het vijfde niveau van Engeland, de trotse eigenaar van het eerste compleet van hout gemaakte voetbalstadion. Het design-proces startte in maart en na meerdere opties te hebben bekeken werd het design van Zaha Hadid gekozen. En terecht, want het resultaat is ongelofelijk. Sowieso erg passend bij het eco-vriendelijke imago van de club.

houten-stadion-2

Het eerste houten stadion ter wereld. Alles is volgens de Engelse club mogelijk om de carbon footprint te verlagen. Zij willen hiermee hun steentje bijdragen en dat juichen wij alleen maar toe. Zeker als het resultaat zo fraai is. Het stadion heeft trekjes van een voetbalkathedraal en heeft een capaciteit van 5000 zitplaatsen.

houten-stadion-5

houten-stadion-4

Het stadion is onderdeel van een groter plan van eigenaar Dale Vince. Een ‘Eco Park’ ter waarde van 100 miljoen pond moet plaats gaan bieden aan sportfaciliteiten, waaronder het stadion, en een business park gericht op groene energie met een potentie van 4000 nieuwe banen. Je kunt dus gerust zeggen dat ze daar behoorlijk goed bezig zijn.

houten-stadion-3

Leestip: 6 stadions in Europa die elke liefhebber gezien moet hebben voordat ze verdwijnen

Bron: SoccerBible