Dit wordt het gigantische nieuwe stadion van Chelsea FC

Het zijn mooie tijden voor Chelsea en hun fans. Ze zijn in bloedvorm, wonnen onlangs 13 wedstrijden op rij en staan 5 punten voor op nummer twee Liverpool. Het spreekt dus voor zich dat Conte en de zijne titelkandidaat nummer 1 zijn. Daar komt nu ook nog eens bij dat de club goedkeuring heeft gekregen van Hammersmith and Fulham Council om te beginnen met de planning van de Stamford Bridge renovatie. De volgende stap is goedkeuring van de burgemeester van Londen. Het project gaat zo’n 500 a 600 miljoen euro kosten en zal worden bekostigd door Roman Abramovitsch himself.

Nieuw stadion Chelsea 2

Het nieuwe stadion van Chelsea

Het Zwitserse bedrijf Herzog & de Meuron heeft de plannen voor het nieuwe stadion gemaakt dat een capaciteit moet bieden voor 60,000 toeschouwers. Het stadion zal op dezelfde plek komen te staan als het huidige Stamford Bridge, maar dat zou wel betekenen dat dit stadion, net als andere gebouwen op het terrein, gesloopt zullen worden. Het wordt namelijk een compleet nieuwe constructie die een stuk groter is dan dat het nu is, inclusief een Chelsea-shop & museum, plus aparte restaurants en cafés.

Nieuw stadion Chelsea 3

Nieuw Stadion Chelsea 7

Het design bestaat uit 264 stenen pilaren die een stalen ring boven het veld ondersteunen. Deze pilaren zijn structurele elementen die perfect in de omgeving van het stadion passen. Ze komen samen in de stalen ring en vallen vervolgens als het ware een stuk naar beneden. Hierdoor lijkt het van boven alsof het een frame is voor het veld, heel vet! Binnenin het stadion vind je een compacte komvormige tribune met drie ringen zodat de toeschouwers een beter zicht hebben op het veld vergeleken met het bestaande Stamford Bridge.

Naar verwachting zal het nieuwe stadion in het seizoen 2021/2022 klaar zijn. De bouw van het stadion zal echter drie jaar duren, waardoor ze voor drie jaren een nieuw onderkomen moeten vinden. Wembley lijkt de meest logische oplossing voor The Blues.

Nieuw stadion Chelsea 5

Nieuw Stadion Chelsea 6

Wij vinden dat het nieuwe stadion van Chelsea er fantastisch uit komt te zien. Een zeer modern stadion dat door het gebruik van de stenen pilaren toch een vrij klassieke uitstraling heeft.

Stadgenoot Tottenham Hotspur gaat trouwens ook een nieuw stadion bouwen met een capaciteit voor 61,000 toeschouwers. Dit moderne stadion en de grond eromheen biedt nog veel meer dan alleen een mooie pot voetbal. Zeker even checken dus!

Bron: SoccerBible