Dit wordt het prachtige nieuwe stadion van Atletico Madrid

Atletico Madrid is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van Europa’s beste clubs. Hierdoor heeft de club veel nieuwe fans gekregen. Uitbreiding van het verouderde Estadio Vicente Calderon is helaas niet mogelijk. Het stadion zit ingesloten door een rivier en een snelweg. De oplossing is daarom een modern nieuw stadion: Estadio La Peineta. Dit gaat een beauty worden.

atletico madrid stadion

Het nieuwe stadion gaat met een capacitiet van 74.000 stoelen een stuk groter worden dan het huidige onderkomen (55.000) van Atleti. La Peineta wordt gebouwd op de plek waar voorheen het gelijknamige atletiekstadion stond. Niet alles van dat stadion is afgebroken. Eén grote betonnen tribune wordt onderdeel van het nieuwe stadion.

atletico madrid stadion 2

atletico madrid stadion 3

atletico madrid stadion 4

De bouw van het stadion duurt inmiddels al een tijdje. In 2011 heeft men de eerste paal geslagen met als doel een feestelijke opening in 2015. Dat is niet gelukt, maar er is een nieuw doel: zomer 2017. Laten we hopen dat het dan wel klaar is. Dan hebben we er allemaal weer een stadion bij voor op onze bucketlist.

UPDATE (14-9-17): Inmiddels is het nieuwe stadion van Atletico Madrid klaar. Hier vind je foto’s van het schitterende nieuwe Wanda Metropolitano.

Foto’s: Cruz y Ortiz Arquitectos