Dit zijn de 12 symptomen van een bromance in je team

‘Een innige, niet-seksuele vriendschap tussen jongens of mannen met wederzijdse genegenheid’, zo omschrijft wikipedia een ‘bromance’. Zo’n vriendschap kan natuurlijk ook in een voetbalteam ontstaan. Een bromance in je ploeg herken je aan de volgende punten.

Buren in de kleedkamer – Niemand komt tussen jullie beiden. Ook niet in de kleedkamer.

Leent spullen van elkaar – ‘Shit, ik ben mijn handdoek vergeten! Oh, geeft niets. Je mag mijn handdoek wel hebben als ik klaar ben.’ Jullie lenen niet alleen elkaars handdoeken, maar ook schoenveters, scheenbeschermers en ga zo maar door.

Handshake – Voorafgaand aan de wedstrijd, in de rust of na de wedstrijd doen jullie een handshake die jullie uitvoerig hebben ingestudeerd.

Another three points! ? #MUFC @paulpogba @ericbailly24

Een video die is geplaatst door Manchester United (@manchesterunited) op

Zoeken elkaar in de wedstrijd – Jullie proberen zo vaak mogelijk een connectie te leggen in het veld. Het liefst in de vorm van assist – goal. En dat lukt regelmatig.

Unieke celebration – Na een doelpunt rennen jullie naar elkaar toe en juichen op dezelfde manier. Een dab, even met de borsten tegen elkaar botsen of een gek samba-pasje. Jullie doen het.

Schelden elkaar continu liefkozend uit – Wanneer je elkaar regelmatig uitscheldt zonder boos te worden, dan heb je een bromance te pakken. ‘Hoe kon je die nou missen? Schele!’

Altijd een tweetal op de training – Nog voordat de trainer aangeeft dat er tweetallen gemaakt moeten worden staan jullie al naast elkaar.

Partners in crime – Jullie vinden het heerlijk om samen andere teamgenoten voor de gek te houden. Iedereen is op z’n hoede voor jullie flauwe pranks en andere ongein.

‘Als je aan hem komt …’ – Wanneer je BFF tijdens een wedstrijd hard wordt aangepakt ga je direct verhaal halen bij de dader. Wat denkt hij wel niet?

Delen van douchegel – Bro’s gaan vaak tegelijk douchen en staan het liefst naast elkaar. Wanneer de één zijn zeepje vergeten is knijpt de ander graag even wat douchegel in zijn handen.

Je weet welk biermerk hij drinkt – Staat je bro even ergens anders tijdens het opnemen van een rondje bier, dan weet jij de kantinejuffrouw precies te vertellen welk biermerk hij drinkt. Attent hoor.

Leestip: Op welke van deze 10 voertuigen (tank, cabrio, etc) lijk jij als voetballer het meest?