Dit zijn de 5 slechtste voedingtips ooit

Soms lijkt het alsof ons land niet uit miljoenen bondscoaches bestaat, maar miljoenen voedingsexperts. Iedereen heeft zijn eigen mening over wat de juiste manier van afvallen is en vaak spreken die meningen elkaar ook nog eens tegen. Best lastig om te bepalen wat je wel en niet meer moet eten dus als je net die paar extra kilo eraf wil werken om een nog beter sportlichaam te krijgen. Trap in ieder geval niet in één van deze 5 tips, want het is allemaal bullshit.

Eten na acht uur ’s avonds is een doodzonde

Sport jij in de avonduren? Dan moet je ook eten in de avonduren. Zolang je een gezonde maaltijd nuttigt, maakt het niet uit of je dit om 19:00, 20:00 of 21:00 uur doet. Waar je wel op moet letten is de hoeveelheid aan vetten in je maaltijd, want die kunnen er voor zorgen dat je slechter slaapt.

Kauwgum of selderij zou je hongergevoel de kop in drukken

Helaas, dit is onzin. Wanneer jij trek hebt, heb je nou eenmaal trek. Kauwgum gaat daar niets aan veranderen. Hoe langer jij je maaltijd uitstelt, hoe meer je uiteindelijk zal gaan eten. Krijg je honger? Eet een gezonde (eiwitrijke) snack. Zo stil je je honger en voorkom je dat je te veel eet bij de eerstvolgende maaltijd. De kauwgum leidt je hersenen wel even af van je honger, maar je maag zal gewoon blijven rommelen. Ja, daar zal kauwgom-fan Ferguson wel even van schrikken.

via GIPHY

Light frisdrank is beter dan gewone frisdrank

Het zal niet als een totale verrassing komen, maar het is allebei slecht voor je. Light frisdrank bevat een berg aan kunstmatige zoetstoffen die op de langere termijn je kans op diabetes type 2 alleen maar vergroot. Drink water, water en water. Het is misschien wat saaier, maar je zult er snel aan wennen. De dag een kickstart geven met een bakkie koffie is trouwens wel top. Drink ‘m dan wel zwart.

Koolhydraten zijn je vijand

Wil je op de langere termijn resultaten behalen, dan is het geen goed idee om een hele voedselgroep uit je dieet te schrappen. Dit maakt het namelijk lastig om het dieet vol te houden. Dit betekent natuurlijk niet dat je nu maximaal koolhydraten kunt gaan laden. Kies voor de gezonde variant: de langzame koolhydraten. Deze haal je bijvoorbeeld uit groenten, noten, volkorenproducten enz. Op deze manier is er niks aan de hand.

Detoxen helpt je om af te vallen

Nee, nee, nee. Einde detoxen. Voor de laatste keer: ‘ontgiften’ bestaat niet. Je lever en nieren kunnen prima zelf je lichaam schoon maken en houden. Wanneer jij een tijd lang weinig eet en alleen maar sapjes drinkt, krijgt je spijsvertering een behoorlijke optater. Je zult wel afvallen, maar wanneer je hiermee stopt vliegen de kilo’s er in razend tempo weer aan.

Nu weet je dus welke tips complete onzin zijn, maar wat zijn dan wel goede tips? Nou, bijvoorbeeld deze 8 dingen die je het beste na een training of wedstrijd kunt eten.