Dit zijn de 7 typen spelers die in je in elk team zult herkennen

Je draait al een tijdje mee in de voetballerij en hebt behoorlijk wat teams meegemaakt. Hoewel de samenstelling van je team niet altijd hetzelfde is kom je vaak dezelfde typen voetballers tegen. Bijna elke ploeg heeft er 7 en je herkent ze aan de volgende eigenschappen.

De Kilometervreter: deze jongen heeft longen als een paard en is helemaal afgetraind. Je vindt hem overal op het veld en is de nachtmerrie voor elke tegenstander.

De Stille kracht: deze speler valt niet heel erg op, maar zorgt dat hij altijd goed staat om passjes van tegenstanders te onderscheppen. Zeer nuttig, want daarna levert hij ze netjes in bij één van zijn teamgenoten.

Koning kluts: zijn acties zijn vaak ongepolijst en het lijkt alsof hij de bal altijd met geluk meekrijgt. Het feit dat hij zijn tegenstander 8 van de 10 keer passeert bewijst toch dat ‘de kluts’ een absolute kwaliteit is.

De Stormram: de Stormram herken je aan zijn stevige en/of lange postuur. Hij wordt ingebracht om aan het einde van de wedstrijd één of meerdere doelpunten te forceren. Hij gooit de spreekwoordelijke beuk erin en dat werkt best goed.

Het Sprintkanon: meestal staat deze speler voorin. Jullie gebruiken hem als een soort katapult door die bal elke keer diep te gooien en hem erachteraan te sturen. Tegenstanders lopen zich helemaal stuk op deze jongen.

De Luipaard: hij oogt ontzettend lui en dat wekt vaak irritaties op bij medespelers. Hij staat de hele tijd te niksen. Althans, dat lijkt. Zodra hij de bal in de zestien krijgt showt hij zijn dodelijkheid.

De Technicus: deze jongen doet alles op techniek. Zijn aanname is altijd goed en hij weet in elke situatie direct wat er nodig is om de perfecte pass te versturen. Zijn super efficiënte acties vormen regelmatig de basis voor een geslaagde aanval.

Technici zijn niet alleen ontzettend belangrijk in het voetbal, ook bij Defensie zijn ze van onschatbare waarde. Eén van ’s Nederlands grootste technische werkgevers is op zoek naar teamplayers met gevoel voor techniek. Bij Defensie werk je met het modernste materieel en onder de meest uiteenlopende omstandigheden: van de serverruimte op de kazerne tot snelvuurkanon op een marine fregat. Defensie is daarom op zoek naar talent uit alle techniekrichtingen en alle niveaus.

defensie banen

Goed salaris tijdens opleiding en baangarantie

Werken bij Defensie biedt voordelen die je in het normale bedrijfsleven nauwelijks tegenkomt. Als technicus wordt je namelijk tot militair én vakspecialist tegelijk opgeleid. Daarbij krijg je vanaf de eerste dag van de opleiding al een goed salaris en bij veel functies komt daar nog een jaarlijkse premie bovenop. Na de opleiding krijg je zelfs een baangarantie, waarna je in de hele wereld als technicus kan worden ingezet. Van de kou in Noorwegen tot de hitte in Afghanistan. Net zoals in het voetbal doe je het nooit alleen. Bij Defensie werk je in teamverband aan vrede en veiligheid.

Havo, vmbo en mbo

Voor het echte sleutelwerk zoekt Defensie technici met een opleiding op havo, vmbo of mbo niveau. Mbo’ers worden bij Defensie opgeleid tot onderofficier en zijn verantwoordelijk voor hun eigen materieel. De Landmacht is met name op zoek naar bouwtechnici, elektromonteurs, automonteurs, ICT’ers en technici voor het onderhoud van de wapensystemen. Bij de Marine en de Luchtmacht ligt de focus op monteurs vliegtuigonderhoud, waarbij de Luchtmacht ook elektromonteurs zoekt.

Vwo, hbo en wo

Heb je vwo wiskunde B en natuurkunde, of een hbo- of wo-opleiding dan leidt Defensie je intern op tot officier. Je komt dan terecht in een leidinggevende rol, met grote verantwoordelijkheid. De Marine zoekt voornamelijk versterking voor de technische dienst. De Luchtmacht heeft vacatures voor ICT’ers. Net als de Landmacht, die daarnaast ook dringend op zoek is naar bouwkundigen.

Een Carrière-boost

Bij Defensie kunnen technici van alle niveaus hun hart ophalen. Als je alles uit jezelf wilt halen en je je technische carrière een boost wil geven, ga je nu je kansen ontdekken op werkenbijdefensie.nl