Dit zijn de ‘doorzichtige’ kicksen van Griezmann en Aguëro

Eén van de lichtste voetbalschoenen van dit moment is de Puma evoSPEED SL II. Hij is zó licht dat het Duitse merk consumenten aanraadt ze alleen tijdens wedstrijden te dragen. Waarom? Omdat deze ‘doorzichtige’ evoSPEED waarschijnlijk maar 10 wedstrijden meegaat, zo stelt Puma. Opmerkelijk.

De beperkte levensduur komt voornamelijk door de ontzettend dunne upper. Deze maakt de schoen heel licht en daardoor bloedsnel. Het balgevoel in deze schoen is ook perfect. Hoe flinterdun hij is zie je wanneer de zon op de schoen schijnt. Je kunt er bijna doorheen kijken, check hieronder maar.

puma-evospeed-sl-3

puma-evospeed-sl-5

Zoals je ziet zit er geen dikke voering aan de binnenzijde van de upper. Aan de binnenkant van de schoen vind je wel de SPEEDFRAME. Die ziet er een beetje skelet-achtig uit (zie bovenstaande foto). Het zorgt voor stabiliteit en ondersteuning tijdens razendsnelle sprints en maakt dat jij heel snel van richting kunt veranderen.

puma-evospeed-sl-4

puma-evospeed-sl-1

De buitenzool van de evoSPEED is gemaakt van een lichtgewicht nylon materiaal. Ook is deze uitgerust met het SPEEDTRACK-systeem dat ervoor zorgt dat je middenvoet stabiel blijft terwijl de voorvoet flexibel is.

puma-evospeed-sl-6

Oh, we hadden nog helemaal niet gemeld hoe licht deze schoenen precies zijn. Ze wegen slechts 103 gram!

Is snelheid één van jouw belangrijkste wapens, dan is dit misschien wel de beste keuze voor jou. Je kunt ze hier bestellen. Ook de variant met een wat dikkere upper voor een langere levensduur.