Fleetwood Town maakt docu over eerste seizoen van Joey Barton als trainer (trailer)

Joey Barton is één van de original bad boys uit het voetbal met een enorme lijst bizarre incidenten in zijn loopbaan. Balotelli is er niets bij. Voor degene die niet echt bekend zijn met de fratsen van Barton zullen we even het een en ander op een rijtje zetten.

  • Tijdens een kerstfeest in zijn Man City periode drukte hij een sigaret uit in het oog van tweede elftal speler Jamie Tandy.
  • De daarop volgende zomer werd hij tijdens een toernooi in Thailand door City naar huis gestuurd omdat hij een jonge Everton fan aanviel.
  • Op 13 maart 2007 werd hij gearresteerd voor het mishandelen van een taxichauffeur.
  • Twee maanden later sloeg hij City ploeggenoot Dabo het ziekenhuis in na een akkefietje op de training, waarvoor hij vier maanden voorwaardelijk kreeg.
  • Toen dat vonnis werd uitgesproken begon hij net aan een gevangenisstraf van 6 maanden voor het in elkaar slaan van een tiener in Liverpool.
  • In 2012 speelde hij voor QPR toen ze op de laatste wedstrijddag tegen City speelden. QPR vocht om lijfsbehoud, City om de titel. In de 55e minuut gaf hij Tevez een elleboogstoot waarvoor hij rood kreeg. Daarna schopte hij uit frustratie Aguëro nog neer en gaf hij Kompany een lichte kopstoot. In totaal werd hij voor 12 wedstrijden geschorst.
  • April 2017 kreeg Barton een schorsing van 18 maanden en een boete van 30 duizend pond omdat hij tussen 2006 en 2016 geld had ingezet op 1260 wedstrijden. De FA verkorte die straf in juli 2017 met vijf maanden.

Barton als trainer van Fleetwood Town FC

Zo, dat is nog eens een lijstje. Je zou zeggen dat niemand nog met zo’n gek wil werken, laat staan dat ze hem een voorbeeldfunctie geven. Niet is minder waar, want op 18 april 2018 werd bekend gemaakt dat hij trainer werd van Fleetwood Town FC. Je kunt je vast wel voorstellen dat het een behoorlijke ervaring moet zijn om deze man als trainer te hebben en daarom is het eerste seizoen onder leiding vastgelegd en wordt er een docu over gemaakt. De trailer belooft alvast heel veel goeds.

Zo te zien heeft Barton al flink wat van zichzelf in het team geïnjecteerd. Een vechtpartijtje op het veld, een vechtpartijtje in de kleedkamer, het komt allemaal terug in zijn eerste seizoen als trainer. Hij moest onlangs zelfs ontkennen dat hij Barnsley trainer Stendel mishandelt zou hebben. Het team staat nu overigens op de twaalfde plek in de League One. Een prima prestatie.

Na het zien van de trailer krijgen we trouwens wel wat flashbacks naar de prachtige Sunderland docu die op Netflix staat. Mocht je die nog niet gezien hebben: ga dat doen. Wat ons betreft één van de mooiste en meest interessante voetbaldocu’s ooit. De trailer van ‘Sunderland Til I Die’ kun je hier checken.