Docu: The Leicester City Story

Het Leicester City verhaal is er eentje die nog moeilijker te geloven is dan een sprookje. Een waar Hollywood script dat tot leven is gekomen. Het verhaal startte op het moment dat ze vorig jaar voor het eerst sinds een decennium terug op het hoogste niveau waren. Dat leek echter niet lang te duren. Bijna een jaar geleden waren the Foxes gedoemd te degraderen, nadat ze het Premier League record verbroken hadden van achtereenvolgende dagen op de laatste plaats staan. Wat er 9 wedstrijden voor het einde van dat seizoen gebeurde is al een sprookje op zich.

mahrez vardy

Op wonderbaarlijke wijze wisten ze zich te handhaven in de Premier League, maar toch moest de coach het veld ruimen. Bij de aanstelling van Claudio Ranieri werden grote vraagtekens gezet en er werd zelfs voorspeld dat hij de eerste coach zou zijn die eruit zou vliegen. Ook Linneker verwachtte niet veel goeds: “Claudio Ranieri? Really?” De bookmakers dachten er hetzelfde over en de kans op een kampioenschap voor Leicester werd geschat op 5000:1. Het ongelofelijke sprookje met topscorer Vardy en genie Mahrez in de hoofdrol wat vervolgens ontvouwde kon niemand voorspellen. Geniet van deze heerlijke, ruim 50 minuten durende, docu van NBC tijdens het weekendje interlandvoetbal. Dit is het verhaal van Leicester City. Één van de beste verhalen in de moderne sport. Bekijk hieronder de hele docu.

“The Leicester City Story”. Documentary shown on NBC Sports in…“The Leicester City Story”. 53 Minute Documentary shown on NBC Sports in the USA.The Complete story SO FAR of the 2015/16 season.If you do not watch any other clip this weekend – watch this – you will NOT be disappointed.

Geplaatst door Leicester city fc – the memories op zaterdag 19 maart 2016