Dogs of Berlin wordt de nieuwe Netflix Original klapper met voetbalinvloeden

Een leven zonder Netflix is inmiddels niet meer voor te stellen. Ze lanceren klapper na klapper en ook niet Engelstalige series worden massaal gekeken. Gelukkig zijn ze zich de laatste maanden/jaren ook steeds meer aan het focussen op voetbal met documentaires over bijvoorbeeld Juventus en Sunderland. Nu is de nieuwe Duitse Netflix Original ‘Dogs of Berlin’ aangekondigd en deze serie heeft flinke voetbalinvloeden.

Dogs of Berlin

Het gaat om een detectiveserie waarin twee politierechercheurs centraal staan. Het zal je niet verrassen dat het zich afspeelt in Berlijn, maar hoe komt het voetbal dan terug? Nou, de twee rechercheurs moeten de moord op een voetbalspeler met een Turkse achtergrond oplossen. Een zoektocht naar de moordenaar(s) wordt dus gestart en er wordt een antwoord gezocht op de vraag wie er achter de moord zit: de nazi’s uit Marzahn, een Turkse clan of de Berlijnse maffia?

Het klinkt als de basis van een hele dikke serie, zeker na het succes van die andere Duitse Netflix Original: DARK. Ook met de hele rel rondom de Duitse bond en Özil met zijn Turkse achtergrond in gedachte is het iets om naar uit te kijken. De serie zal vanaf 7 december op Netflix te zien zijn.

Meer interesse in een voetbaldocu dan zo’n serie? Check dan hier de lijst met 5 voetbaldocu’s die je volgens ons gezien moet hebben.

Bron: MAN-MAN