Dries Mertens liet weer zien dat hij tot de beste aanvallers van Europa behoort

Oke, oke. Voordat we aan dit artikel beginnen moeten we eerlijk zijn. Als het gaat om Dries Mertens gaat zijn we niet helemaal objectief. De Belg heeft een groot verleden op de Nederlandse velden, want speelde voor maar liefst drie clubs binnen onze landgrenzen (Almere City, FC Utrecht en PSV). Toch moeten we het over één ding snel eens kunnen worden: wat een heerlijke voetballer is het toch. Dat bewijst Driesje al jaren bij zijn clubs en de Belgische ploeg, maar na het WK van afgelopen zomer belandde hij even op de bank in Napels. En dat na twee seizoen waarin hij in totaal meer dan 50 doelpunten maakte voor de Zuid-Italiaanse ploeg. Een beetje gek dus. Maar Dries is back, zo bewees hij gisteravond met een hattrick en assist.

In de thuiswedstrijd tegen Empoli (5-1 winst) stond Dries samen met Insigne in de aanval. Dat bracht de gemiddelde lengte van Napoli hard omlaag, maar de amusementswaarde daarentegen flink omhoog. De opening van de avond was nog voor Insigne, maar vervolgens zette ons Driesje de wedstrijd naar zijn hand.

Bij zijn eerste twee doelpunten laat Mertens zien over wat voor geweldig inzicht en traptechniek hij beschikt. Vooral bij de eerste goal (vanaf 58 seconden in onderstaande video) laat hij zien bijna altijd slimmer te zijn dan de (4!) verdedigers en de keeper. De tweede is een wonderschoon afstandsschot en ook bij het laatste doelpunt is de aanvaller iedereen te slim af. Tussendoor gaf hij nog even een lekkere assist op Milik. Check onderstaande beelden en geniet!

Wie niet sterk is moet slim zijn, zo speelt Mertens eigenlijk in een notendop. En dat in combinatie met snelheid en een heerlijke techniek zorgt voor genietmomentjes bij ons. Mertens is back!