Druk op FIFA 18 neemt toe: duizenden boze gamers gebruiken #FIXFIFA

Waar de hele voetbalwereld eind september nog heel blij was met de lancering van FIFA 18 is die blijdschap in zo’n 2 maanden tijd omgezet naar woede bij veel gamers. Duizenden FIFA 18 spelers tweeten nu naar EA Sports met de #FIXFIFA hashtag in een poging om druk te zetten op de ontwikkelaar, zodat ze de game verbeteren. Ze zijn namelijk niet blij met een heleboel aspecten van de laatste FIFA versie. Veel van die ontevreden spelers claimen dat het spel drastisch anders is dan de versie die eind september gelanceerd wordt. De druk op EA Sports is dus aan.

#FIXFIFA

Zoals we al zeiden zijn er verschillende aspecten waar boosheid over ontstaan is. De packs worden als te duur gezien en de Weekend League is bijna onmenselijk met minimaal 40 wedstrijden van vrijdagavond tot zondag middernacht. Wil je met die League meedoen dan moet je je volledige weekend ervoor opofferen en dat zou voor veel stress en vermoeidheid zorgen. Laat staan dat je tijd hebt om nog iets anders leuks te doen.

Ook op het gebied van gameplay is de community niet helemaal tevreden. Bij de lancering werd er geklaagd dat het verdedigen te moeilijk was, dat de keepers er niets van konden en dat schoten overpowerd waren. EA Sports deed daar snel iets aan met een flinke update. Een te rigoureuze ingreep volgens de gamers, want er waren slechts een aantal kleine aanpassingen nodig. ‘Ze hebben alles veranderd, verdedigen is nu volledig geassisteerd, de gameplay voelt sloom, keepers redden bijna elk schot en de game is niet meer leuk of competitief meer,’ was de mening van een gamer.

Dan is er natuurlijk ook nog het hele ‘momentum’ probleem, waarbij EA Sports ervan beschuldigd wordt dat ze wedstrijden manipuleren om ze spannender te maken. Uiteraard wordt dit door EA ontkent, maar de community gelooft ze niet. Als je dit dus allemaal bij elkaar optelt is een deel van de FIFA community het helemaal zat en vinden ze EA een bedrijf dat alleen maar gefocust is op het binnenharken van geld over de rug van de gamers.

In navolging van de bakken met kritiek die EA kreeg over de nieuwe Star Wars Battlefront game wil de FIFA community hetzelfde bereiken door uit protest #FIXFIFA naar @EASPORTSFIFA te tweeten. De boodschap? Het spel moet verbeterd worden en er is meer transparantie nodig. Vorige week riep de Reddit-community al op om EA’s grootste promotie van het jaar – Black Friday – te boycotten door geen FIFA punten te kopen. Ja, het zijn zware tijden voor EA Sports.

Ander FIFA nieuws: EA Sports denkt er over na om te stoppen met het jaarlijks uitbrengen van een nieuwe FIFA game. Hoe dat precies zit lees je hier.

Bron: Dream Team FC