De bizarre manier waarop Jerome Boateng zijn sokken draagt

Verreweg de meest voetballers dragen hun sokken op de ‘normale manier’. Een keer flink omhoog trekken en onder de knieën een keer omslaan. Toch zijn er ook variaties. Sommigen dragen ze juist heel laag met de scheenbeschermer duidelijk in beeld, terwijl de ander ze juist heel hoog optrekt. Boateng behoort tot die laatste categorie. Misschien nog niet veel bijzonders tot nu toe, maar als je goed naar zijn sokkendracht kijkt dan ontdek je toch iets heel vreemds.

Dubbele sokken

De Duitse verdediger van FC Bayern draagt een extra paar sokken onder zijn andere sokken, maar dit extra paar komt er een stuk bovenuit tot boven de knieën. Bij dat extra paar sokken heeft hij er dan de voet afgeknipt. Dan rest er natuurlijk nog één vraag: waarom in godsnaam?

Met zekerheid kunnen we het niet zeggen, maar we proberen het enigszins logisch uit te leggen. Boateng draagt zijn sokken eigenlijk altijd hoog (het liefst tot over de knieën, zoals je onderstaande foto’s kunt zien). Dat zal wel met smaak te maken hebben, want echte voordelen kunnen wij niet bedenken. Het nadeel is echter dat je dan de helft van de tijd je sokken over je knieën staat te trekken, aangezien ze afzakken. Om dat te voorkomen heeft hij gekozen voor een extra paar sokken dat zover opgetrokken kan worden dat hij het niet de hele tijd hoeft te corrigeren.

View this post on Instagram

On we go, no slowing down 💯

A post shared by Jerome Boateng (@jeromeboateng) on

Hij moet natuurlijk helemaal zelf weten hoe hij zijn sokken draagt, maar als je het ons vraagt is dit toch wel een beetje belachelijk. Als je iemand kent die ook altijd zijn sokken tot over zijn knieën trekt, dan kun je hem/haar misschien deze tip geven.

Wist je dat je sokken best wel wat zeggen over wat voor voetballer jij bent? Hier lees je hoe de manier waarop jij je sokken draagt verraadt wat voor voetballer jij bent.