Dugout & Napoli lanceren vijfdelige docu-serie ‘Napoli – A Football City’

Het gaat lekker in de wereld van voetbaldocu’s. Netflix heeft een docu-serie gemaakt over Juventus, waarvan het tweede deel in juni nog gaat komen, Amazon is bezig met een Man City docu en afgelopen week werd de eerste aflevering van ‘Napoli – a Football City’ gelanceerd, die geproduceerd is door Dugout en daar ook te zien is. Ze pakken het wel iets anders aan dan hoe Netflix de docu-serie over de Bianconeri heeft gemaakt.

Napoli – A Football City

De docu over Juve kan meer gezien worden als een ‘behind the scenes’ bij het team, maar de documentaire over Napoli is meer gericht op het vertellen over de relatie tussen de stad, fans en het team. De eerste aflevering ‘Napoli’s fans’ werd afgelopen week al op de Dugout website geplaatst en die kun je gewoon gratis checken (wel even AdBlock uitzetten, anders werkt de video niet). De andere vier afleveringen, die allemaal zo’n 8 tot 10 minuten duren, zullen je meenemen in de geschiedenis van het voetbal in Napoli, van de eerste Scudetto met Maradona tot de recente terugkeer in de Champions League.

Dit zijn de onderwerpen van de afleveringen, inclusief releasedatum:
26 april – Napoli’s Fans
3 mei – Napoli’s first Scudetto (1986/87)
10 mei – The City and the Neapolitans
17 mei – The rebirth of SSC Napoli
24 mei – Marek Hamsik: The Captain
31 mei – Napoli – A Football City (volledige versie)

Zeer binnenkort kunnen we ook een nieuwe voetbaldocu op Netflix verwachten en waarschijnlijk wordt dat de droevigste docu ooit. Tegelijkertijd ook één van de meest interessante.

Bron: NSS Magazine