Duits sportmagazine doet bijzonder tattoo-onderzoek in Bundesliga

‘Tegenwoordig heeft elke voetballer wel een tatoeage’ is een uitspraak die we bijna wekelijkse wel iemand’s mond horen verlaten. Deze overtrokken aanname was voor VICE Sports Duitsland de aanleiding om een onderzoek te starten naar voetballers en hun tattoo’s. Ze zochten uit hoeveel procent van de Bundesliga daadwerkelijke een lichaamsversiering hadden en welke club zich de Tattoo-Meister van onze Oosterburen mogen noemen.

508 spelers

Om tot een onderzoek te komen zocht VICE eerst uit hoeveel spelers er exact in de Bundesliga 1. spelen. Ze bezochten de websites van de verschillende verenigingen en stelden vast dat voor seizoen 2017/2018 in totaal 508 spelers actief zijn in de hoogste Duitse competitie. Vervolgens koos de redactie ervoor om van elke speler zo recent mogelijke beelden te bekijken, waarbij instagram het meest gebruikte medium was. Een hele klus, maar wat ons betreft wel een slimme methode.

?? @kingarturo23oficial #MiaSanMia #FCBayern #S04FCB #packmas #Vidal

Een bericht gedeeld door FC Bayern Official (@fcbayern) op

Uitkomst

De VICE-redactie kwam met de volgende conclusie: van de 508 spelers tussen de 17 (Jadon Sancho) en 37 jaar (Jaroslaw Drobny) heeft minstens 27,75% een tatoeage. In het onderzoekje geeft men wel aan dat het mogelijk is dat er een klein aantal (bedekte) tattoo’s over het hoofd gezien is. Het percentage zou daarmee wellicht iets hoger uitvallen. Het gemiddelde in de normale Duitse bevolking schijnt overigens op ongeveer hetzelfde niveau te zitten. Hiermee zou je kunnen stellen dat voetballers niet bijzonder veel inkt op hun lichaam hebben.

Tattoo-Meister

De club met het hoogste percentages getatoeëerde spelers is, hoe kan het ook anders, Bayern München. Van de 26 selectiespelers hebben maar liefst 12 een spreekwoordelijk plakplaatje (42%). De nummer 2 van seizoen 2016/2017 Red Bull Leipzig scoort het laagst. Slechts 2 van de 25 spelers hebben een tattoo (8%).

Aanname’s als ‘tegenwoordig hoor je er niet meer bij als je geen tattoo hebt’ zijn dus zeker niet waar. Voorlopig niet althans. Mocht jij toch graag wat inkt op je lichaam, dan is het verstandig om eerst deze 10 gouden tips te lezen die belangrijk zijn bij het nemen van je eerste tattoo.

 

Bron: VICE Sports Duitsland