Dybala heeft een bizarre manier om zijn zwakke voet te trainen

Iedere voetballer weet dat tweebenig zijn ongelofelijk veel voordelen oplevert. De een heeft er wat meer aanleg voor dan de ander, maar het is altijd te trainen. Dat kun je op allerlei verschillende manieren proberen, maar de manier waarop Paulo Dybala zijn mindere rechtervoet traint is toch wel heel bijzonder. De Argentijn doet dat namelijk door met zijn rechtervoet te schrijven. Ja dat lees je goed, schrijven. Het is in ieder geval een methode die wij nog nooit gehoord hadden.

Dybala’s rechtervoet

In een interview met Il Venerdi sprak hij over de moeite die hij steekt in het trainen van zijn rechtervoet.

‘Met één goede voet is het makkelijker voor je tegenstanders om jou te lezen. Ik ben linkshandig en ik poets mijn tanden zelfs met mijn linkerhand. Elke dag pak ik een pen en dan ga ik proberen te schrijven, maar dan met mijn rechtervoet. Ik doe de pen tussen mijn grote teen en de teen erlangs en dan ga ik schrijven. Ik werk als een gek om er meer gevoel in te krijgen, zodat ik ‘m ook tijdens het voetbal beter kan gebruiken.’

⚡️?

Een bericht gedeeld door Paulo Dybala (@paulodybala) op

Behalve deze bijzondere methode werkt hij ook hard aan andere fysieke eigenschappen. Hij traint namelijk ook zijn ogen om verder en in verschillende richtingen te kunnen kijken en beter te anticiperen op zijn tegenstanders. We kunnen dus wel concluderen dat Dybala er alles aan doet om tot de beste van de wereld te horen.

Er zijn trouwens meer bijzondere manieren om aan je mindere been te werken. Op deze manier kun je namelijk zonder bal je zwakke been trainen.

Bron: Football Italia