Dybala zorgt voor een ware oorlog tussen voetbalschoenmerken

De eerste kwartfinales zitten erop en als we terugblikken naar de belangrijkste spelers van de vier wedstrijden is Dybala er zeker één van. Het heeft de Argentijn nog meer in de spotlight gezet en aangezien zijn contract bij Nike in februari is geëindigd ontstaat er een ware oorlog om zijn handtekening tussen voetbalschoenmerken. Het zou gaan om een strijd tussen drie grote merken: adidas, Under Armour en wederom Nike.

De oorlog om Dybala

Waar alle Nike spelers voetballen op de nieuwste ‘Motion Blur’ kleuruitvoeringen, stal de Argentijnse kroonprins dinsdagavond de show op zijn volledig zwarte Nike Mercurial Superfly schoenen (zonder zichtbaar Nike logo) die hij draagt vanwege zijn beëindigde contract met Nike. Op dit moment weegt hij zijn opties en na zijn laatste prestatie zullen de merken nóg meer hun best doen voor zijn handtekening. In deze onderhandelingen zou één ding misschien wel de doorslag kunnen geven: Dybala’s eigen logo.

De Argentijn is hard bezig een grote naam voor zichzelf te bouwen en een tijdje geleden presenteerde hij dan ook zijn eigen logo dat geïnspireerd is op zijn ‘Dybalamask’ celebration. Het vergroot zijn status en marketingwaarde en hij zal op zoek zijn naar een merk dat zijn status tot een nog hoger niveau kan brengen. Het logo was afgelopen dinsdag al op zijn schoen te zien en het doet ons vermoeden dat hij dat bij zijn volgende merk ook wil. Misschien een hint naar de drie merken?

Nike heeft als voordeel dat hij al lang op Mercurials voetbalt en schijnbaar gaat hem dat goed af. Under Armour is op zoek naar het ultieme gezicht voor hun voetbalschoenen, aangezien Memphis de verwachtingen niet waar heeft kunnen maken bij United. Wellicht kunnen ze hem met de status van belangrijkste man over de streep trekken, zoals ze dat bij NBA speler Steph Curry deden. Of wordt het toch adidas? Zij komen binnenkort met een volledig nieuwe voetbalschoen en daar is nog geen gezicht voor gekozen. De keuze is reuze voor het megatalent.

Leestip: Wat betekent de ‘Dybalamask’ celebration eigenlijk?

Bron: SoccerBible