EA loopt tegen groot probleem aan met de FIFA 18 ‘World Cup mode’

In oktober 2017 kwamen de eerste geruchten al binnen wat betreft een WK 2018 modus die aan FIFA 18 toegevoegd zou worden als het toernooi nadert. Een Spaanse commentator verklapte namelijk dat hij al opnames had gedaan en dat de modus rond februari of maart gelanceerd zou worden. Die maanden zijn al voorbij en de modus is er nog steeds niet. Sterker nog, het zou wel eens helemaal niet meer door kunnen gaan. EA Sports heeft van een heleboel nationale voetbalbonden de rechten niet.

Geen FIFA 18 World Cup modus?

Als EA een WK 2018 modus wil toevoegen moeten ze dat uiteraard wel helemaal goed doen, maar dat gaat nogal lastig worden als 13 van de 32 landen niet in de game zitten. Uit Europa missen Servië en Kroatië, uit Azië Iran, Zuid-Korea en Japan (terwijl de Japanse J-League wel in het spel zit). Uit Afrika ontbreken Nigeria, Senegal, Tunesië en Marokko. Tot slot ontbreken uit Midden en Zuid-Amerika Costa Rica, Panama, Uruguay en Peru.

Maar wat betekent dit dan voor de World Cup modus die er volgens velen zeker kwam? Tenzij ze de rechten van deze landen nog weten te bemachtigen én ze via een update toevoegen, dan kan het gewoon doorgaan. Die kans is echter vrij klein denken wij en dus kun je waarschijnlijk een WK 2018 promotie verwachten. Er worden dan ‘World Cup packs’ uitgedeeld en bepaalde spelers zullen dan een speciale kaart krijgen of worden met een betere rating beloond als ze het goed doen in Rusland.

Toch wel zonde als de World Cup mode er niet gaat komen, maar aangezien nog niets zeker is kunnen we nog iets van hoop houden. Tot die tijd zijn we nog wel zoet met FIFA 18, want ondanks het feit dat we de game al een ontelbaar aantal uren hebben gespeeld, ontdekken we nog steeds nieuwe dingen. Deze 11 ‘verstopte’ FIFA 18 moves kenden wij namelijk nog niet, maar zijn heel effectief.

Bron: Dream Team FC