De betekenis achter EA Sports’ wereldberoemde tagline ‘It’s in the game’

EA SPORTS, IT’S IN THE GAME! Ik denk dat ik voor iedereen spreek die FIFA speelt als ik zeg dat ik deze zin nog steeds vol enthousiasme uitspreek bij het opstarten van de voetbalgame. Meestal probeer je dat dan ook nog eens in dezelfde stem te doen, maar dat is nog nooit gelukt. Deze wereldberoemde tagline wordt door EA Sports overigens bij alle titels gebruikt, maar wat wordt er nou precies mee bedoeld en wat betekent het?

EA Sports, it’s in the game

Er zijn meerdere verhalen die de rondte doen over de achterliggende gedachte. De eerste is dat EA Sports in elk van hun games een team verstopt had dat bestond uit de werknemers van het bedrijf. Bij FIFA 94 zou Canada een 1 sterren team hebben, maar als je ze koos dan hadden alle spelers de maximale rating, omdat het de EA werknemers betrof en het een Canadees bedrijf is. Dat was nog voor het internettijdperk, dus dit bleef een goed bewaard geheim.

Toch is dit niet de reden achter de tagline ‘It’s in the Game’, want de originele tagline was ‘If it’s in the game, it’s in the game’. Een woordspeling aangezien de sport een ‘game’ genoemd wordt en videogames ook. Tegelijkertijd is het ook een manier om aan te tonen dat het, zeker in de beginjaren, ongelofelijk realistisch was. Alles wat in ‘the game’ (voetbal) gebeurde, gebeurde ook in de videogame. Oudere spellen hadden bijvoorbeeld geen dingen als buitenspel. Omdat EA Sports wél alle facetten in de game verwerkte kwamen ze op de tagline ‘If it’s in the game, it’s in the game.’

Op een gegeven moment werd de slogan zo populair dat ‘ie verkort werd tot de legendarische ‘EA SPORTS, IT’S IN THE GAME!’ van nu. Dan weet je dat ook weer als je het de volgende keer hoort.

We kijken er al naar uit om die tagline te horen als we FIFA 19 voor het eerst in onze Playstation stoppen. Dit is alles wat we tot nu toe al weten over FIFA 19.

Bron: Reddit