EA Sports komt met FIFA 19 update die omhalen en keepers aanpakt

Hoewel we ook dit jaar FIFA weer een zeer vermakelijke game vinden, zijn er een aantal dingen die gewoon niet goed waren. Eén van de dingen waar wij ons enorm aan stoorden was de hoeveelheid aan onrealistische omhalen, waardoor FIFA 19 eerder op een terugkeer van FIFA Street leek. Zo’n terugkeer zouden we alleen maar toejuichen, maar dit soort onrealistische acties willen we niet in FIFA 19 zien. Hieronder even het perfecte voorbeeld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Tag someone you own on #fifa 😂👇 @golazocenter 🎥 @lokelaniofficial

Een bericht gedeeld door BestGoals \\: (@bestgoals) op

FIFA 19 update

Via het FIFA forum legt EA Sports de update uit en vooral het deel met de omhalen/volleys vinden we interessant: ‘De volgende problemen werden genoteerd bij volleys waarbij de speler volledig de grond verlaat tijdens een trap, zoals een omhaal. Sommige spelers konden deze omhalen doen zonder aan de ‘behendigheid’ skills te voldoen die nodig zijn voor zo’n omhaal. Zo’n omhaal kan wél voorkomen als het de juiste situatie is en een speler een ‘behendigheid’ skill heeft van 80 of hoger, of als hij de ‘Flair Trait’ heeft zonder dat de ‘Flair Shot’ knop ingedrukt wordt.’

‘Deze omhalen gebeurden in onrealistische situaties, zoals wanneer de speler in een kluitje stond met andere spelers. Soms gingen de animaties voor deze omhalen te snel bij spelers met hoge ‘behendigheid’ skills. Deze omhalen zullen vanaf nu een grotere kans hebben om te mislukken (minder precisie, snelheid en spin). Dit zul je vooral merken in situaties waarin een omhaal vrijwel onmogelijk lijkt.’ Hieronder heeft EA een voorbeeld gegeven van de resultaten van 100 omhalen door Bale. Links hoe het voor de update was en rechts hoe het nu zal zijn.

Gelukkig hebben ook de keepers een update gekregen, want zo af en toe ging het gruwelijk mis bij de doelman. Als de bal dichtbij was pakte de keeper opeens de bal niet op, of hij kwam de zestien uitgerend om vervolgens de bal te missen en de bal zelf in het doel te lopen. Ook dit zou EA Sports aangepakt hebben en zou dus verleden tijd moeten zijn. Wil je de volledige update lijst even checken? Dat kan hier.

Helaas zal hiermee de kritiek op FIFA niet helemaal verdwijnen, want één van de grootste ergernissen onder de community is dat EA Sports de wedstrijden zou manipuleren om ze spannender te maken en geld uitgeven te stimuleren. EA Sports ontkent dat ‘scripting’, maar deze beelden uit FIFA 19 lijken het toch te bewijzen.