EA Sports maakt het volledige FIFA 18 Team of the Year bekend

Na dagen wachten is eindelijk het volledige FIFA 18 Team of the Year bekend gemaakt. Jullie weten wel wat dat betekent toch? Dat sommige van de beste spelers in het spel een upgrade krijgen, waardoor hun stats nóg sicker worden. Met een beetje geluk pack je misschien wel één van die sterren. De allerbeste spelers van 2017 werden genomineerd en voor het eerst ooit werd er gestemd om tot een uiteindelijke elf te komen. Hieronder vind je alle genomineerden. Klik op de afbeelding voor een vergrote versie.

FIFA 18 Team of the Year

De stemgerechtigden waren verschillende media, atleten en FIFA Community members. Van te voren werd al beslist dat het team in een 4-3-3 formatie zou staan en dus werd er één keeper, vier verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers gekozen. Hieronder kun je het uiteindelijke team checken. Wat ons betreft zitten daar discutabele keuzes tussen.

Verdediging

We beginnen met de achterste linie, inclusief keeper. Eigenlijk verwachtten wij en vele anderen dat Gianluigi Buffon op doel zou staan, maar het is uiteindelijk David de Gea geworden. Van de ene kant gun je het de Italiaanse legende, zeker met de Champions League campagne in gedachte, maar de Gea is momenteel misschien wel de beste keeper ter wereld. Verder zien we geen grote verrassingen in de verdediging.

Middenveld

Laten we voorop stellen dat we de uiteindelijke keuze voor de drie middenvelders wel terecht vinden, maar het zijn vooral de stats die op sommige gebieden behoorlijk discutabel zijn. Vooral Kanté’s stats vinden wij behoorlijk overpowered. Deze man is namelijk overal ongelofelijk sterk in. Vooral zijn schot is natuurlijk veel te hoog gewaardeerd en zelfs beter dan die van Modric. Niet echt geloofwaardig.

Aanval

Als we het dan toch over ongeloofwaardig hebben: zelfs na de dramatische eerste seizoenshelft is Ronaldo met een maximale rating van 99 de beste van allemaal, inclusief Messi. Wij denken dat het iets te maken heeft met het feit dat Ronaldo hét gezicht van FIFA 18 is. De spits positie van Harry Kane is niets meer dan terecht, want wat heeft deze man een goed jaar achter de rug.

Hoe je het ook went of keert, het is wederom een elftal vol parels. Nu duimen dat je de meest lucky FIFA speler ter wereld wordt en één van deze toppers in een pack treft. Good luck with that!

We hebben trouwens nog wat goeie FIFA tips voor je, want dit zijn de enige 5 skill moves die je nodig hebt om je tegenstanders te killen.