EA Sports onthult nieuwe cover-ster FIFA 18, reveal trailer & release datum

Na maanden wachten en speculeren heeft EA Sports eindelijk het een en ander officieel bevestigd voor FIFA 18. Ze hebben een officiële samenwerking met Cristiano Ronaldo bekend gemaakt en daarmee wordt hij ook meteen de ster op de cover van de game. De nieuwe FIFA game zal op 29 september gelanceerd worden, maar natuurlijk zijn er altijd manieren om er iets eerder aan te komen. Ze hebben al het nieuws over FIFA 18 nog wat extra kracht bijgegeven met een reveal trailer. Natuurlijk met Ronaldo.

Pre-Orders

EA Sports gaat drie versies van FIFA 18 verkopen: natuurlijk de standaard editie, de Ronaldo editie en de ICON editie. Door één van de twee speciale edities te pre-orderen kun je FIFA 18 drie dagen eerder spelen dan de rest, krijg je tot wel 40 FIFA Ultimate Team Jumbo Premium Gold Packs (2 per week voor 20 weken lang), Cristiano Ronaldo en Ronaldo Nazário FUT Loan items, Team of the Week Loan spelers en nog meer.

FUT ICONS

ICONS is een nieuw onderdeel bij FIFA en is de vervanger van de Legends die alleen beschikbaar waren op Xbox. Een weekje geleden gaven we aan dat Playstation waarschijnlijk de officiële partner zou worden en dat Legends daarom wel eens naar Playstation kon gaan. De nieuwe ICONS zijn echter beschikbaar op PS4, Xbox One en PC. Perfect dus! De headliner van de ICONS is Ronaldo Nazário. Je kunt echter nog veel meer toppers van vroeger verwachten, maar daar is verder nog niet veel over bekend.

Cristiano Ronaldo is voor FIFA 18 trouwens veel meer dan een cover-ster, want hij is de basis van de innovatie in het nieuwe spel. Ronaldo’s data was recentelijk opgenomen tijdens een trainingssessie bij een mobiele EA Capture studio in Madrid. Gegevens over Ronaldo’s acceleratie, skills, schot techniek en meer werden opgenomen om Ronaldo tot leven te laten komen in de game. Zijn data zijn ook gebruikt voor belangrijke gameplay elementen zoals de spelersreacties en explosiviteit.

Voor nu is het weer wachten geblazen tot er nog meer bekend gemaakt wordt en totdat we echte gameplay beelden te zijn krijgen. We zijn in ieder geval al razend enthousiast!

Leestip: Waarschijnlijk gaat FIFA 18 een nieuw weersysteem krijgen