EA Sports presenteert de gruwelijke FIFA 18 FUT Birthday Squad

Afgelopen weekend vierde EA Sports een belangrijke verjaardag. Het is alweer negen jaar geleden dat Ultimate Team werd geïntroduceerd en dat mag niet zonder de nodige festiviteiten voorbij gaan natuurlijk. Er worden cadeautjes uitgedeeld, er zijn speciale SBC’s met nog betere beloningen en ga zo maar door. Het hoogtepunt is wat ons betreft echter de FUT Birthday Squad en die valt dit jaar zéker niet tegen.

FIFA 18 FUT Birthday Squad

Vorig jaar bestond de FUT Birthday Squad uit ‘fan favourites’ van voorgaande jaren en die kregen een dikke upgrade. Dit jaar pakt EA Sports het helemaal anders aan. ‘De FUT Birthday Squad van dit jaar bestaat uit spelers die domineerde op andere posities in voorgaande FUT versies. Al deze spelers zullen verkrijgbaar zijn in packs als ‘special player items’ tijdens het hele event (wat een week duurt). Deze nieuwe items zorgen voor frisse en innovatieve manieren om een FUT team te bouwen, dankzij de positieveranderingen en rating upgrades.’

Hierboven zie je de spelers die de Birthday Squad vormen en ze hebben dus allemaal een andere favoriete positie gekregen. Ronaldo en Hazard hebben een rechtsbuiten kaart gekregen, David Alaba wordt centrale middenvelder, Jordi Alba schuift naar voren als linksbuiten, maar de meest opvallende is toch wel Gareth Bale. Hij is met een rating van 90 namelijk één van de beste backs die vanaf nu in het spel zitten. Zeker op aanvallend gebied, maar ook zijn verdedigende kwaliteiten zijn meer dan behoorlijk. Check hieronder maar.

Wij vinden het in ieder geval heel tof dat EA Sports het dit jaar op deze manier aangepakt heeft. Zorgt toch weer voor wat variatie in de teams die je online zult tegenkomen. Hier vind je trouwens meer informatie over de negende FUT Birthday.