Eden Hazard gaf gisteren één van de mooiste passes van het jaar

Vorig jaar lukte er niet zo veel bij Eden Hazard. Net als heel Chelsea speelde hij een dramatisch seizoen na een seizoen waarin hij juist de allerbeste van de Premier League was. Die vorm hebben hij en Chelsea dit seizoen onder Conte weer teruggevonden, want ze staan soeverein aan kop en Hazard is weer één van de beste van de Premier League. Een status die hij gisteren verder vergrootte met een doelpunt & één van de lekkerste passjes van het jaar, met zijn rug à la Ronaldinho. Wat een speler!

Hazard rugpass

Chelsea won de derby tegen West Ham United met 1-2, maar het hoogtepunt was niet één van de drie goals. Het hoogtepunt kwam van de Belg in aanloop naar goal nummer twee (gemaakt door Diego Costa). Cesc Fabregas geeft een lange bal van achteruit en alsof Eden al lang en breed wist wat hij ging doen, passte hij de bal via de rug perfect klaar voor Kante om verder te bouwen aan een vlijmscherpe counter. Helaas liep de aanval niet direct uit in een goal, maar wat kunnen wij hiervan genieten zeg. Uit de corner die volgde scoorde Costa de 2-0.

Het is overigens niet de eerste keer dat hij dit flikte, want in Frankrijk kennen ze deze beweging al van hem.

De 1-0 die van zijn voet kwam was ook van grote klasse & een schoolvoorbeeld van een perfecte counter.

Al met al een heerlijk avondje voor de jonge Belg en zijn Chelsea. Na gisterenavond staan ze maar liefst 10 punten voor op nummer twee Tottenham en 11 punten op City, maar die hebben nog een wedstrijd tegoed. Toch lijkt niets Chelsea en Hazard te kunnen stoppen.

Leestip: Dit wordt het gigantische nieuwe stadion van Chelsea FC

Bron: The Sport Bible