Ederson’s bizarre statistieken bewijzen hoe dominant Manchester City is

Het Manchester City van nu onder Guardiola wordt al regelmatig vergeleken met het superieure Barcelona onder Guardiola en ze hebben de ongekend goede prestaties al bewijs. Het Premier League seizoen is 18 wedstrijden oud en daarvan wonnen ze er 17 en speelden ze één keer gelijk. De manier waarop ze de wedstrijden winnen is indrukwekkend, met prachtig voetbal en superieure dominantie. Bizarre statistieken van keeper Ederson in de topwedstrijden tegen Manchester United en afgelopen weekend tegen Tottenham zeggen eigenlijk alles.

Man City domineert

De Citizens speelde Tottenham van het kastje naar de muur en zo liepen ze uit naar een 4-0 voorsprong. Helaas voor Ederson scoorde Eriksen in de 93e minuut nog de 4-1, maar de rest van de wedstrijd speelde de keeper een belangrijke rol in het spel van Guardiola. De Braziliaanse keeper verstuurde namelijk meer passes (26) dan de meest creatieve spelers van Tottenham. Eriksen kwam maar tot 21 passes en Dele Alli zelfs maar tot 14. En ja, als een keeper meer passes verstuurt dan de meest creatieve middenvelders van de tegenstander kun je wel spreken over totale dominantie.

Ook tegen United was er een opvallende statistiek, want toen had hij met 41 balcontacten vaker de bal geraakt dan alle aanvallers van Manchester United. Het toont trouwens niet alleen aan hoe superieur City is, maar ook hoe ontzettend belangrijk Ederson is voor het spel dat Guardiola graag speelt. Dat wordt extra duidelijk na het zien van onderstaande video waarin zijn fantastische uittrappen tegen Tottenham verzameld zijn.

Wij vinden sowieso dat elke keeper een voorbeeld moet nemen aan Ederson, en dit is waarom.

Bron: Dream Team FC