Ontmoet Eduardo Camavinga: de 16-jarige die PSG sloopte (video)

Een verrassend resultaat afgelopen weekend in de Ligue 1, want het sterrenteam van PSG verloor met 2-1 van Rennes. Hierdoor staat Rennes na twee speelrondes zelfs boven PSG en dat heeft het voornamelijk te danken aan een jongeman die in 2002 geboren is. Een gigantisch talent met de naam Eduardo Camavinga.

Eduardo Camavinga vs PSG

De 16-jarige maakte afgelopen seizoen in mei zijn debuut voor Rennes en werd daarmee de eerste speler geboren na 1 januari 2002 die in de basis startte in één van de top 5 Europese competities. Dit seizoen lijkt nu al zijn doorbraak te worden, want hij speelt ‘gewoon’ in de basis en laat zich direct gelden. Tegen niemand minder dan PSG zette hij als controlerende middenvelder een monsterprestatie neer met onder andere een beslissende assist, de meeste balcontacten van het team en een passing nauwkeurigheid van 98%.

De statistieken spreken eigenlijk al voor zich, maar natuurlijk wil je er ook beeld bij zien. Ook dat hebben we voor je klaar staan hoor. Geniet hieronder van zijn highlights tegen regerend kampioen PSG. En we zeggen voordat je de video aanzet nog één keer dat deze jongen 16 jaar oud is.

Wat een talent. Het zal ongetwijfeld niet lang gaan duren voordat PSG gaat proberen om deze jongen weg te kapen. Of welke andere Europese topclub dan ook. We onthouden de naam in ieder geval en gaan ‘m in de gaten houden.