3 redenen waarom bier in de douche het perfecte ritueel is na de wedstrijd

Het is vast niet de eerste keer dat je van een biertje tijdens het douchen hebt gehoord. Als je met vrienden op vakantie bent geweest heb je er waarschijnlijk wel een paar genuttigd met de sproeikop op je achterhoofd. Ondanks dat warm douchewater en een koud pilsje niet echt als dé combo klinkt, is het toch verrassend chill. Het ‘douchebiertje’ begint internationaal inmiddels een flinke rage te worden en er is zelfs een complete subreddit voor opgestart. Voor voetballers kan het ook nog eens voor meerdere doeleinden ingezet worden, zoals teambuilding, pre-3e helft of simpelweg om die belangrijke overwinning wat kracht bij te zetten.

douche-bier-2

Pre-3e helft

Als je met je hele team na de wedstrijd de kleedkamer in komt is er toch niets beter dan de 3e helft al vervroegd te laten starten en allemaal een buisje te openen? Al het verse zand van die 20 tackles eraf wassen én tegelijkertijd een koud pilsje nuttigen. Klinkt goed, toch? Zo verlies je geen kostbare drinktijd tijdens het douchen. Je zal erachter komen dat je baalt van elke douche die je hebt genomen zonder dat biertje. Wat een weggegooide tijd is dat geweest.

Teambuilding

Samen een pilsje pakken verbroedert, dat weten we allemaal toch? Waarom zou je daarop wachten totdat je allemaal in de kantine zit? Zeker als je bedenkt dat het moment dat je de kleedkamer betreedt alles wat in de wedstrijd is gebeurt nog zo vers is. Beter haal je de meeste frustraties onderling meteen weg door een kratje of 2 alvast klaar te zetten in de kleedkamer. Drink samen relaxed een flesje onder de douche en alle zorgen worden even vergeten. Jullie zullen allemaal als vrienden de kleedkamer verlaten en de 3e helft kan losbarsten.

Iets te vieren

Tja, eigenlijk behoeft dit geen uitleg. Die belangrijke overwinning op je concurrent, een hattrick van jullie spits, een kampioenschap, ga zo maar door. Als je fantastisch gepresteerd hebt moet dat beloond worden. Niet alleen met drie punten, maar ook met drie pilsjes. Of drie kratjes. Iedereen is vrolijk, iedereen zingt in de kleedkamer en iedereen gaat aan de pils. De sfeer is nog nooit beter geweest.

douche-bier-3

Vraag jullie coach/kantinejuffrouw dus van te voren of ze alvast wat koud bier in de kleedkamer kan zetten, zodat jullie meteen van start kunnen. We moeten er wel bij zeggen dat pils niet altijd de oplossing is. Als je zojuist keihard bent afgedroogd zal jullie coach je waarschijnlijk niet willen belonen met bier in de kleedkamer.

Leestip: ‘De Krokodel’ kon wel eens dé hit onder de kantinesnacks worden

Bron: JOE.co.uk