Zes minuten aan één-tweetjes tussen Messi & Dani Alves is puur genieten

Wanneer je aan de meest legendarische duo’s in het voetbal denkt zijn het vooral de spitsenduo’s die genoemd worden, maar Messi & Dani Alves horen daar wat ons betreft ook gewoon bij. De back en aanvaller wisten elkaar in de gouden Barça tijd blindelings te vinden aan de rechterflank en ze tikten menig tegenstander helemaal dol.

De één-tweetjes van Messi & Dani Alves

Het bewijs dat deze twee bij de beste duo’s uit het voetbal horen wordt geleverd in een video vol heerlijke één-tweetjes. Zelfs in de op het oog onmogelijke situaties weten ze elkaar te vinden en zo door de verdediging heen te snijden. In sommige gevallen neigt het zelfs naar pure vernedering. Dit is 6 minuten puur genieten van de perfecte samenwerking tussen back & aanvaller.

Deze video zou verplicht materiaal moeten worden voor alle backs en buitenspelers, tenzij jullie al zo’n magische samenwerking hebben. Die kans lijkt ons echter behoorlijk klein.

Het gaat sowieso niet werken als de back of buitenspeler eigenlijk helemaal niet geschikt is voor die positie. Dit zijn de tekenen van een ongeschikte back en dit zijn de tekenen van een ongeschikte buitenspeler.