Eerste grote FIFA 18 update fixt een aantal grote problemen

FIFA 18 is pas een paar dagen officieel uit, maar EA Sports heeft al bewezen goed naar hun community te luisteren. Er waren namelijk nogal wat klachten over een paar aspecten van de nieuwe game en die zijn bij de eerste grote update die vandaag is gelanceerd al opgelost. In totaal is ‘ie 1.27 GB groot en er worden een heleboel dingen aangepast, maar dit zijn volgens ons de belangrijkste veranderingen bij de eerste FIFA 18 update.

Keepers zijn beter

Wat ons betreft was dit het grootste probleem van FIFA 18. De keepers leken er helemaal niets van te kunnen en hielden bijna geen bal tegen. Nu zijn hun reacties beter en zal scoren wellicht iets moeilijker worden, maar het is toch wel fijn als je keeper af en toe een balletje tegenhoudt.

Goal net animaties realistischer

Hoewel de graphics natuurlijk weer wat beter waren ten opzichte van FIFA 17, was er één ding veel minder realistisch geworden: hoe het net beweegt als je een goal scoort. Het zag er simpelweg slecht uit en het net bewoog amper je scoorde, maar vanaf nu moet dat er beter uitzien.

Radar is verbeterd

Het leek de mannen van EA een goed idee om de cirkeltjes in de radar standaard zwart en wit te maken, ongeacht de kleur van het tenue waarin je speelde. Dat zorgde voor onduidelijkheid, maar zoals je hieronder ziet is het nu veranderd naar de kleuren van de tenues. Veel overzichtelijker en veel duidelijker.

Bundesliga TV Layout toegevoegd

Als je een wedstrijd in de Premier League of La Liga speelde kreeg je voor de wedstrijd dezelfde graphics te zien als wanneer je real life wedstrijden van deze competities op je tv zou  kijken. Bij de Bundesliga was dat nog niet het geval, maar vanaf vandaag is dat dus toegevoegd. Misschien niet erg belangrijk voor de gameplay, maar wel leuk.

Afkoopclausules in carrière modus

De toevoeging van afkoopclausules in de carrière modus was één van de vele goede toevoegingen aan de vernieuwde modus, maar als een andere club de afkoopclausule van jouw speler zou betalen was je hem sowieso kwijt. Vanaf nu kun je op dat moment nieuwe contractonderhandelingen met de desbetreffende speler houden, zodat je ‘m alsnog kunt behouden als je dat wilt.

Voor de volledige lijst met veranderingen kun je hier terecht. Helaas hebben ze één gigantisch probleem niet opgelost en we zijn er bang voor dat dat ook niet gaat gebeuren. Toch zijn woedende FIFA-fans een petitie gestart om het weer mogelijk te maken om met meerdere personen tegelijk FUT Draft of Online Seizoenen te spelen. Alles over dit onderwerp lees je hier.