De eerste lading FIFA 19 ratings zijn bekend door gelekte demo beelden

Nu de release van FIFA 19 steeds dichterbij komt, komen we ook steeds meer te weten over de nieuwe voetbalgame. Natuurlijk zijn dingen als een nieuwe spelmodus het meest interessant om naar uit te kijken, maar de nieuwe spelersratings zijn altijd iets waar we zeer benieuwd naar zijn. De eerste ratings, behalve de nieuwe Prime Icons, zijn nu bekend doordat de demo van FIFA 19 te spelen was op Gamescom.

Hieronder zie je 8 van de topteams waarmee je kunt spelen in de demo, maar ook die van Liverpool zouden al gelekt zijn. Net zoals altijd zijn er weer een aantal ratings waar wij toch onze vraagtekens bij zetten.

PSG & Manchester United

We moeten zeggen dat we de ratings van Man United behoorlijk realistisch vinden, maar Mbappé had na zo’n topseizoen en WK toch wel een hogere rating verdiend dan bijvoorbeeld een Sánchez. Waarschijnlijk hebben ze de rating van de Fransman nog wat lager gehouden omdat hij nog zo ontzettend jong is.

FC Bayern & Manchester City

Eigenlijk hebben we over de ratings van deze twee clubs niet zo veel opvallends te melden, behalve dat Aguëro toch wel minimaal dezelfde rating als Lewandowski had mogen krijgen. En misschien mocht die van Walker ook wel minimaal hetzelfde zijn als die van Kimmich.

Atlético Madrid & Tottenham Hotspur

De spelers waar we bij deze twee teams als eerste naar kijken zijn de beide topspitsen Griezmann en Kane. Beiden krijgen een rating van 89 en vooral Kane had wel iets hoger verdiend. Minimaal 90 had wel gemogen.

Real Madrid & Juventus

Wat een middenveld heeft Madrid zeg! En dan ook nog een Isco van 89. Varane had wel iets beter mogen zijn dan 86. Ook Juve heeft een hele fijne ploeg, met Ronaldo als toppunt. Hij heeft dezelfde rating als vorig jaar (94) en zal daarmee de beste speler van FIFA 19 zijn.

Liverpool

Bij Liverpool komen we toch wel de meest opvallende ratings tegen, vooral in negatief opzicht. Salah had na zo’n monsterlijk seizoen veel beter verdiend dan een rating van 88 en ook de ratings van de rest van die wereldaanval hadden wat hoger mogen zijn. Fabinho is met 85 aanzienlijk beter dan Keita, wat ook twijfelachtig is. Ook de ratings van Virgil van Dijk en Alexander-Arnold vinden wij iets te laag.

We zullen het hoe dan ook in de eerste weken na de release met deze ratings moeten doen, maar al snel genoeg zullen de eerste ‘In Form’ kaarten de virtuele markt opkomen.

Eerder zeiden we al dat er al het behoorlijk wat bekend is over nieuwe dingen in de game, en dit zijn wat ons betreft de meest interessante laatste FIFA 19 onthullingen. Vooral FUT Divisions en House Rules gaat veel goeds beloven.