De eerste officiële Nike WK 2018 shirts zijn meteen heel sick

Gisteren presenteerde Nike de nieuwe generatie Mercurial, maar daar bleef het niet bij. Ze showde ook meteen de eerste officiële shirts die we op het WK 2018 in Rusland gaan zien. Die eer ging naar Engeland en Nigeria. Als deze shirts een voorbode zijn voor alle tenues die Nike gaat presenteren voor hun teams, dan gaan we heel veel zieke tenues zien. Al zal het heel moeilijk worden om het thuistenue van Nigeria te gaan overtreffen.

Engeland WK 2018 tenues

We starten met het land dat eigenlijk altijd mee zou moeten doen om de titel, maar bijna altijd tegenvalt op een eindtoernooi. Of dat dit jaar weer gaat gebeuren weten we nog niet, maar wat we wel weten is dat de tenues ijzersterk zijn. Ze zullen hun ‘thuiswedstrijden’ gaan afwerken in een minimalistisch, maar zeer stijlvol wit tenue met toffe details. Het is echter vooral het uittenue wat indruk maakt, met het subtiele rode kruis op de voorkant. Echt heel vet!

Engeland thuis

Engeland uit

Engeland pre-match

Als bonus heeft Nike ook het shirt gepresenteerd waarin de Engelsen hun warming-up voor de wedstrijd zullen doen en die had ook zeker niet misstaan als thuisshirt.

Nigeria WK 2018 tenues

Dit Afrikaanse land zou zomaar eens kunnen uitgroeien tot één van de verrassingen van het toernooi met een zeer talentvolle selectie. Nike heeft de WK collectie dan ook de naam ‘For Naija’ gegeven, wat ‘voor het nieuwe Nigeria’ betekent. Het Amerikaanse merk heeft alles uit de kast getrokken en met name het thuistenue is echt sick geworden. Het uittenue (donkergroen) is wat rustiger gehouden.

Nigeria pre-match

Eigenlijk is de volledige collectie wel de moeite waard om te laten zien, want er zitten ook nog een hoop vette lifestyle artikelen tussen. In onderstaande foto is het shirt aan de rechterkant het pre-match shirt en die is bijna net zo spectaculair als het thuisshirt. Ook heel vet dat de tekst ‘Super Eagles’ over de schouders en mouwen loopt.

Hulde aan Nike in ieder geval voor deze eerste twee WK tenues en zoals we al zeiden: dit belooft heel veel goeds voor de Nike teams die nog komen gaan. Helaas is er over de releasedatum van deze shirts nog niets bekend. Wel kun je hier al hele vette WK-shirts van andere landen kopen.

In het begin van dit artikel hadden we het al eventjes over de nieuwe generatie Nike Mercurial voetbalschoenen. Als je die nog niet gezien hebt dan kun je ze hier checken, inclusief alle info over de innovaties.