Koenigsegg onthult de eerste productieversies van de retesnelle Regera

Het is alweer twee jaar geleden dat Koenigsegg de belachelijk snelle Regera onthulde, maar nu lijkt de 1500 pk sterke sportwagen klaar om binnenkort naar de eerste klanten te gaan. Om de release te vieren zal de Zweedse autobouwer aanwezig zijn bij de Geneva Motor Show van 2017 om de eerste productiemodellen aan de wereld te tonen. Eén van die twee heeft een klassieke Britse racekleur gekregen, terwijl de ander een moderne en sportievere knalrode kleur heeft gekregen.

Koenigsegg Regera

De looks van deze wagen zijn natuurlijk al absurd mooi, maar de prestaties van dit hybride beest zijn pas echt bizar. We zullen eerst maar eens wat technische aspecten benoemen: een twin-turbocharged V8 en een 800-volt sterk trio van elektrische motors zorgen voor de kracht en onwerkelijke prestaties van deze bak. Verder is ‘ie uitgerust met Tresex holle kern carbon fiber wielen, Michelin’s nieuwe Pilot Sport 4S banden, een inklapbaar dak, aanpasbare racing riemen, een systeem van camera’s om de auto’s heen en nog veel meer. Maar wat er echt toe doet is hoe snel deze jongen is.

Ongekend snel

We waarschuwen je alvast dat de volgende cijfers als onwerkelijk kunnen klinken, maar we beloven: zo snel is deze auto echt. Komt ‘ie. De Regera sprint van stilstand tot 300 km/u in 10 seconden en tot 400 km/u in iets sneller dan 20 seconden. Koekoek! Ze melden daar nog leuk bij dat ze graag zouden vertellen dat het de eerste cabrio is die de 400 km/u haalt, maar dat was de Koenigsegg CCXR al in 2008. Maar wat een snelheid! Toch willen we ons niet alleen blindstaren op deze getallen en ook genieten van de schoonheid van deze wagens.

Wil je meer weten over de Koenigsegg Regera? Dan moet je even hier zijn.

Leestip: Deze 13 foto’s bewijzen dat de Range Rover Velar de bruutste ooit is