De eerste SUV van Lamborghini gaat er dan eindelijk komen

Sommige ballers zijn zo rijk dat ze een lamborghini kopen en daarnaast nog wat leuks rijden om boodschappen mee te doen of de kinderen naar school te brengen. Voor de voetballers die zich deze luxe niet kunnen permiteren is de Lamborghini Urus ongetwijfeld een uitkomst. Deze Super SUV, zoals het merk de Urus noemt, is namelijk een sportscar en SUV in één.

Lamborghini Urus

Volgens Lamborghini is de Urus nog altijd een sportscar, maar met de functionaliteiten van een SUV. Afgaande op de specs hebben de Italianen niets teveel gezegd. De Urus heeft een 4.0 liter V8 twin turbo met 642 pk die alle vier de wielen aandrijft. In 3,6 seconden zit je aan de 100 km/u. De topsnelheid bedraagt maar liefst 305 km/u. In plaats van twee stoelen vind je er in de Urus natuurlijk vier. Anders kun je het onmogelijk een SUV noemen. Het uiterlijk, zowel interieur als exterieur, blijft onmiskenbaar Lamborghini.

In Amerika wordt de Lamborghini Urus al in 2018 verwacht, in Nederland pas in 2019. De verwachte prijs ligt rond de $200.000.

Nu wordt het kiezen. Deze of toch de SUV van Bentley (Bentayga)