Dit worden de eerste wedstrijden in het nieuwe Tottenham Hotspur stadion

Aan het einde van het seizoen 2016/2017 nam Tottenham Hotspur afscheid van White Hart Lane. Ze zouden het seizoen 2017/2018 op Wembley gaan spelen, zodat ze vanaf de start van het huidige seizoen in hun nieuwe stadion konden spelen. We weten inmiddels allemaal dat dat doel niet behaald werd. Sterker nog; ze spelen nog steeds hun thuiswedstrijden op Wembley.

Aan al het wachten op de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe stadion komt binnenkort definitief een einde, want de Spurs hebben de datum bevestigd voor de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe stadion.

De eerste wedstrijd in het nieuwe Tottenham Hotspur stadion

Woensdag 3 april wordt de dag dat de Spurs hun eerste wedstrijd in het nieuwe stadion gaan afwerken. Ze ontvangen dan Crystal Palace voor een midweekse wedstrijd in de Premier League. Een klein weekje later wordt de eerste Champions League wedstrijd in het stadion gespeeld als City op bezoek komt in de kwartfinale van het miljardenbal. Een prachtig affiche wat nog specialer wordt doordat het in het nieuwe stadion gespeeld wordt.

Nu we het er toch over hebben zullen we het nog eventjes over het stadion hebben. Het project heeft inmiddels ruim €1 miljard gekost, maar dan heb je wel wat hoor. Een prachtig stadion met plaats voor 62.000 toeschouwers én een heel bijzondere grasmat (met een Nederlands tintje). Of eigenlijk twee grasmatten. Hieronder nog even een verzameling plaatjes van het nieuwe onderkomen (waarvan de naam overigens nog steeds niet bekend is).

View this post on Instagram

#SpursNewStadium 👀

A post shared by @ spurs_new_stadium on

Echt een schitterend stadion is het geworden. Dat mag natuurlijk ook wel nadat er zoveel tijd en geld in is gestoken. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd naar de sfeer bij de eerste wedstrijd op 3 april.

Foto: Instagram @spursofficial