Eerste YouTube video met 1 miljoen views was deze Ronaldinho classic

De vrolijkste, leukste en één van de beste voetballers ooit is vandaag 37 jaar geworden en dat moet natuurlijk gevierd worden. We hebben het trouwens over Ronaldinho, maar dat had je waarschijnlijk al door. Hij inspireerde miljoenen voetballers met zijn prachtige spel en het plezier spatte er vanaf. Altijd met een lach op zijn gezicht en altijd goed gemutst. Om deze redenen zal hij voor altijd te boek staan als één van de meest geliefde voetballers die ooit over de wereldwijde velden heeft gedarteld. Dat is echter niet het enige waarom hij de boeken in gaat.

Eerste YouTube video met 1 miljoen views

Ronaldinho gaat namelijk ook met de eer van eerste YouTube video met één miljoen views aan de haal. Je kent de video ongetwijfeld, maar dat wil niet zeggen dat je er nu niet meer van kan genieten. Dit is namelijk een tijdloze klassieker. De geniale marketingmachine van Nike bezorgde Dinho in 2005 zijn eigen paar Nike Tiempo’s en wat volgde is 3 minuten aan puur goud.

Na het zien van de video was de voetbalwereld even in rep en roer, want was het echt of fake? Natuurlijk was het fake, maar who gives a fuck: dit is geniaal. De video was een regelrechte hit en het werd de eerste video op het gigantische platform die de mijlpaal van één miljoen views bereikte. En terecht. Wij vonden het in ieder geval een gepaste manier om deze legende te feliciteren, dus bij deze: proficiat Dinho!

Leestip: Ronaldinho schrijft indrukwekkende brief aan zijn 8-jarige zelf